Verrasztó dobogós Európa úszóválogatottjában

2013-12-21
Verrasztó Dávid harmadik lett az európai úszóválogatott tagjaként az Egyesült Államok csapata elleni párbaj első napján.

 

A Glasgow-ban zajló viadalon - az esemény honlapjának beszámolója szerint - a két magyar közül pénteken előbb Verrasztó mutatkozott be, és a múlt heti dániai rövidpályás Európa-bajnokság aranyérmese ezúttal harmadik lett 400 méter vegyesen két amerikai mögött a hatfős mezőnyben.

 

Az öreg kontinens elitalakulatában szintén helyet kapott Biczó Bence, a korábbi ifjúsági olimpiai bajnok, aki 100 m pillangón - csapattársai és két egyesült államokbeli riválisa mögött - az ötödik helyen zárt (52.14 mp).

 

Az úszópárviadal - hivatalosan Duel in the Pool - 2003 és 2007 között az Egyesült Államok és Ausztrália között zajlott, 2009-ben volt először amerikai-európai medencés vetélkedés ezen a néven. A felek a két nap alatt 26 egyéni és négy váltószámban mérik össze tudásukat. Számonként - mind a nőknél, mind a férfiaknál - az első hely öt, a második három, a harmadik pedig egy pontot ér, illetve a stafétáknál a győztes hét pontot kap, a vesztes egyet sem. A glasgow-i versenyen az első nap után Európa 68-54-re vezet.

 

Forrás: MTI

Címkék: úszás,