Veretlenül megnyert bajnoki cím? A Barca összehozhatja!

2018-03-17
Az FC Barcelona 28 forduló után is veretlen a LaLigában. Nem akármilyen tett lenne vereség nélkül lehozni a szezont, de egyre inkább realitásnak tűnik. Igen ám, de a java még csak most jön!

Messiék 28 forduló után sem találtak legyőzőre a bajnokságban!

Az unibet fogadóiroda lehetőséget kínál, hogy fogadjunk a Barca veretlenségére. Vagy ellene. Ha a katalán csapat nem kap ki a hátra lévő 10 bajnoki egyikén sem, arra 2.40-es odds-szal fogadhatunk. Ha arra tippelünk, hogy nem jön össze a veretlenség, és legalább egyszer elkapják Messiéket, akkor 1.50-es szorzót csíphetünk meg.

 

Megnéztük a Messi-érát, mit is mutatott a Barca, mióta bemutatkozott az argentin zseni. Erre a debütálásra a 2004/05-ös idényben került sor, amikor is a Blaugrana négyszer kapott ki, de bajnok lett. Az utolsó 10 fordulóban egy vereséget szenvedett el. A következő táblázatban láthatjuk, hogy melyik szezonban hányszor verték el a katalánokat, zárójelben mutatjuk, hanyadik lett a bajnokságban, az utolsó oszlopban pedig azt, hogy hányszor kapott ki az aktuális idény utolsó 10 bajnoki találkozóján.

 

Idény FCB vereségeinek száma (helyezés) Vereségek száma az utolsó 10 bajnokin
2004/05 4 (1)  1
2005/06 6 (1)  3
2006/07 6 (2)  2
2007/08  9 (3)  4
2008/09  5 (1)  2
2009/10 1 (1)  0
2010/11  2 (1)  1
2011/12  3 (2)  1
2012/13  2 (1) 0
2013/14  5 (2) 1
2014/15  4 (1)  0
2015/16  5 (1)  3
2016/17  4 (2)  1
2017/18  ???  ???

 

Hogy a táblázat után okosabb vagyunk-e, az jó kérdés. Talán igen, talán nem. Azt azért látjuk, hogy a 2015/16-os idényt kivéve nem nagyon szokott leereszteni szezon végére a katalán csapat. Ott a 2015-16-os szezon során egy, már szinte megnyert bajnokságot sikerült izgalmassá tenni, amikor is a 31. fordulóban sikerült kikapni a Real Madrid ellen, majd azt a zakót zsinórban még kettő követte a Sociedad és a Valencia elleni találkozókon. Aztán a 34. fordulótól már nem hibázott a Barca, így bajnoki címet ünnepelt.

Viszont a 2009-10-es idénytől csak az előbb említett szezon volt olyan, ahol az utolsó 10 fordulóból egynél több bajnokit veszített el a Barcelona. Három alkalommal veretlen maradt, akik tehát a veretlenségre fogadnak (2.40), azok nyílván abban bíznak, hogy Messiék végig képesek koncentrálni, és senkitől sem kapnak ki.

Rég nem volt ennyire egységes a Barcelona

Az undefeated season mellett szól, hogy ritkán látott egységes társaság lett a Barca. Neymar távozása semmiképp sem tett rosszat a csapatnak, és főleg nem a stabilitásnak. Valverde 4-4-2-es rendszere működik, Messi és Suarez pedig hozza azt, amit hozott a Barcelona Neymarral, miközben sokkal stabilabb a játék. Az egység érezhető, megható volt, ahogy a Camp Nou közönsége André Gomest bíztatta, aki nem érezte hasznosnak magát az utóbbi időben. Megoldódni látszik a Dembelé-Messi nézeteltérés, az előbb említett BL-meccsen Messi kétszer is helyzetbe hozta Dembelét, amikor volt másik opciója is, az egyikből gól született. Valverde pedig szintén mindenkivel kijön, korábban Messi és Lucho, Neymar és Unzue között volt feszültség, most ilyenről szó nincs.

Kegyetlen terhelésnek lesz kitéve a csapat

A veretlen bajnoki szezon (1.50) ellen szól, hogy a katalán csapat három fronton is érdekelt. A bajnokik mellett ott a BL és a spanyol kupa is. A Barca-AS Roma találkozó előtt például ott a Sevillában játszott bajnoki, ami nem tűnik könnyűnek. De ennél is rizikósabb a Celta elleni idegenbeli találkozó. Azt április 18-án rendezik, három napra rá pedig jön a Copa del Rey fináléja a Sevilla ellen. Márpedig a Balaidosban nagyon nem szokott menni a játék Messiéknek, legutóbbi két bajnokiján ebben a létesítményben kikapott a Barca, Aspasék mindkét meccsen 4-4 gólt lőttek! A Barca játszik még a Villarreal ellen, amely szintén kellemetlen csapat.

A Depornak ismét mentőövet dob a katalán klub?

Érdekes lesz a Depor elleni bajnoki is. A Deportivo a kiesés ellen küzd, de a két klub híresen jó viszonyban van egymással. Ha netán az Atletico pontokat hullajt, miközben a Barca nem, akkor a katalán csapat akár mindhárom pontot leadhatja a Deportivónak. Példaként itt a 2014/15-ös idény utolsó fordulója, amikor is a Blaugrana a Deport fogadta. Messi két góljával 2-0-ra elhúzott a Barcelona, de a Depornak szüksége volt minimum egy pontra a bennmaradáshoz. Minő meglepetés, 2-2 lett a vége. A 36 fordulóban lesz a Real Madrid elleni találkozó, ha még ott is veretlen a katalán csapat, Ronaldóék úgy fognak küzdeni, mintha a bajnoki címért küzdenének. Ha bajnok is lesz a katalán csapat, azért a veretlenséget a Madrid szeretné majd elvenni. Az utolsó körben pedig lesz még egy Sociedad elleni meccs is, az sem tűnik épp könnyűnek.

Aztán ha az AS Roma csapatán túllépnek Messiék, akkor jön még két BL-meccs minimum, két elődöntő, szóval Valverdének be kell majd osztani kulcsjátékosai erejét.

Nem rossz az az 1.50-es odds

Szóval szép dolog a 28 fordulón át tartó veretlenség, de a Barca még semmit sem nyert meg. Valverdét pedig nem érdeklik ezek a számok, ő trófeákat akar nyerni. Aztán ha úgy látja, hogy egy-egy kulcsmeccs előtt egy bajnoki feláldozható, akkor le fogja ültetnit Messit, Suarezt, Rakiticet, Piquét és Iniestát egyszerre. Ha csak erre a 10 bajnokira kéne összpontosítani, akkor összejöhetne a veretlenség. De így, hogy lesz még egy kupadöntő, lesz még jó esetben 5 nagyon kemény BL-meccs, így azért nagyon necces ez a veretlenség. Ráadásul nem volt szó még a Leganés és a Levante elleni bajnokikról, ezek a 'kicsik', a kiesés ellen küzdő csapatok is tudnak egy-egy olyan meccset prezentálni, amit előre elképzelhetetlennek tart az ember.

A mi tippünk tehát az, hogy a Barcelona NEM fogja megőrizni a veretlenségét a bajnokságban. Erre az opcióra 1.50-es odds mellett fogadhatunk az unibeten. Ami pedig jó hír, hogy 10 forduló van még hátra, így picit olyan, mintha egy tippre tízszer próbálhatnánk rá. Nem valószínű, hogy ebben a feszített tempóban nem lesz lyukas meccse Messiéknek, ráadásul nyáron világbajnokság, így a biztos kerettagok nagyon fognak magukra vigyázni, nehogy sérülést szenvedjenek. Márpedig ez a LaLiga, itt félgőzzel egy Leganés ellen sem lehet focizni, mert könnyen nem várt zakó lehet vége.

(Amiről pedig csak halkan, az a spanyol-katalán viszony. Szóval picike politika. Láttuk például Mateu Lahoz ténykedését a Las Palmas-Barcelona meccsen, szóval tuti lesz egy-két spori, aki majd láthatóan és érezhetően a katalánok ellen fúj egy-egy bajnokin)

Címkék: sportfogadás, tipp,