Véletlenül ajándékozta el az 57 milliós lottószelvényt

2012-03-28
Egy kaliforniai nő egy 100 dollárost ajándékozott egy idegennek, de véletlenül melléfogta a 260.000 dollárt (57 millió forintot) érő nyertes lottószelvényt is.

 

Emily Leech korábban egyszer már nyert a lottón: januárban egy szeszesital- és dohányboltban vásárolt lottószelvénnyel nyerte meg egy 1 millió dolláros jackpot-ot. Pénteken egy boltban jó szándékúan 100 dollárt ajándékozott a sorban mögötte álló férfinak – később, mikor az esti Mega Millions sorsoláson kiderült, hogy 260.000 dollárt érnek a számai, rájött, hogy a százdollárossal együtt véletlenül a szelvényt is odaadta az ismeretlennek.

 

Leech elmesélte  a San Jose Mercury News riporterének, hogy a bolt eladója szerint a férfi szombaton visszament, és azt állította, hogy a hölgy neki vásárolta a szelvényt, így a nyeremény őt illeti. 

Az állam lottótársaságának biztonsági osztálya kivizsgálja az ügyet.

 

„A hölgy azt állítja, hogy a kezében tartotta a szelvényt, és talán összekeverte a bankjeggyel, és így adta oda véletlenül az illetőnek.” mondta Alex Traverso, a lottózó szóvivője. „Meg fogják nézni a videofelvételt, és megnézik, hogy valóban a hölgy vette-e meg a szelvényt. Ha senki más nincs a felvételen, egyértelműen ő kapja meg a nyereményt.”

 

A lottótársaság közleménye szerint a férfi náluk hétfőig még nem jelentkezett a nyereményért.

 

Forrás: upi