Végre szállított a Gtech és átvette a Szerencsejáték Zrt. kommunikációjának irányítását

2013-01-03
Végre elérkezett a nap, és több hónapos késés után a Gtech-G2 befejezte a Szerencsejáték Zrt. új sportfogadási rendszerének fejlesztését, és telepítette is azt a végleges környezetbe. Január 2-án a Szerencsejáték Zrt. részéről is elindult az oldal tesztelése.

 

Erről a szerencsejáték-szervező társaság kommunikációs osztálya tájékoztatta a Fortunaweb.hu szerkesztőségét. 

 

„A rendszer leszállítását követően a Szerencsejáték Zrt. ellenőrzi, hogy az új weboldal minden szempontból megfelel-e a szerződésben vállaltaknak, a Szerencsejáték Zrt. elvárásainak” – olvasható még az anyagban, amely szerint a telepítések és az ünnepek miatt a Szerencsejáték Zrt. oldali tesztek január 2-án kezdődtek meg.

 

A válaszból sajnos kimaradt egy lényeges elem, mégpedig, hogy a Gtech-G2 a szerződés szerinti december 17-i módosított határidőre, vagy pedig csak azt követően tudta-e leszállítani a teljes szoftver- és hardverrendszert. Mindez azért érdekes, mert a megállapodás szerint, ha az említett időpontig nem történt meg a teljesítés, akkor újabb 40 millió forint kötbér illeti meg a Szerencsejáték Zrt-t. Amikor erre több ízben rákérdeztünk, a magyar társaság egyetlen alkalommal sem cáfolta meg a Fortunaweb értesülését, miszerint a rendszer leszállítása csak valamikor a december 17-i határidő után történt meg. A Szerencsejáték Zrt. érdeklődésünkre rendre arra hivatkozott, hogy a Gtechhel kötött szerződésük értelmében valamennyi nyilatkozatot, közleményt szövegszerűen egyeztetniük kell a beszállító partnerrel és bármely kommunikáció a két fél közös álláspontját kell, hogy tükrözze. 

 

Nos, ez utóbbi fél mondat azért is érdekes, mert egy ilyen esetben a két félnek bizonyos szempontból éppen ellentétesek az érdekei. Az egyik fél például ragaszkodna a kötbérhez, a másik inkább eltekintene tőle. Lényeg a lényeg: míg korábban a Szerencsejáték Zrt. a késésért folyamatosan egyértelműen a beszállítót tette felelőssé, addig a Gtechnek most sikerült átvennie az irányítást a Szerencsejáték Zrt. kommunikációja felett, és elérnie, hogy a számára kellemetlen információk kimaradjanak a tájékoztatásból.  

 

Ha a projektet összességében nézzük, egyelőre még korai lenne fellélegezni, mert egyelőre csak a tesztelések kezdődtek meg, s kitartó olvasóink talán még emlékeznek arra, hogy tavaly április 25-én közzétett cikkünk szerint akkor is körülbelül itt tartott a fejlesztés. Igaz, közben több mint nyolc hónap telt el…