Vége az amerikai kaszinók diszkréciójának?

2014-04-08
Egy, az amerikai pénzügyminisztérium által kidolgozott követelményrendszer szerint az amerikai kaszinóknak valószínűleg hamarosan ellenőrizniük kell, hogy honnan származik a nagy tétekben játszó, úgynevezett high roller ügyfeleik vagyona.

 

A lépés a szabályozási- és bűnüldözési szervek azon, régóta fennálló aggodalmának köszönhető, miszerint a bűnözők pénzeik tisztára mosására használhatják a kaszinókat, melyeket hagyományosan nem ellenőriznek olyan szigorúan a különböző pénzmosás elleni törvények betartásával kapcsolatban, mint a bankokat.

 

A kaszinók ugyan a jelenlegi jogszabályok szerint is kötelesek jelenteni a gyanús tevékenységeket, tehát azt a játékost például, aki nagy összegű készpénzért vásárol zsetont, rövid ideig játszik, majd aztán készpénzes kifizetést kér a pénztárában a kaszinók nagy valószínűséggel most jelentik a hatóságoknak. A jelenlegi szabályok azonban nem kötelezik kifejezetten arra a kaszinókat, hogy ellenőrizzék a játékosok vagyonának forrását. 

 

Az amerikai Pénzügyminisztérium pénzügyi bűnüldözési egysége által jelenleg vizsgált új szabály ezt a kötelezettséget egyértelműsítené. Az ügymenetet ismerők szerint a tervezet még korai szakaszában van, és körülbelül egy évig tart, mire jogerőre emelkedik.

 

Az új jogszabály valószínűleg arra kötelezi majd a kaszinókat, hogy több információt kérjenek bizonyos ügyfeleikkel kapcsolatban, annak érdekében, hogy fényt derítsenek az olyan magas kockázatú tranzakciókra, mint a nemzetközi átutalások és nagy összegű készpénzbefizetés.

 
Címkék: kaszinó,