Vége a liszensz nélküli szolgáltatásnak Angliában

2013-05-14
Az új jogszabály értelmében az online szerencsejáték vállalatoknak brit liszensszel kell rendelkezniük, ha hirdetni vagy értékesíteni akarják szolgáltatásaikat a Egyesült Királyság lakossága felé.

 

A több évszázados hagyománynak megfelelően idén is a királynő beszéde nyitotta meg a brit parlament új időszakát. A királynő ebben a beszédben a hagyományok szerint nem a saját, hanem a kormánypárt elképzeléseit – tehát tulajdonképpen a kormányprogramot - ismerteti az alsó-, és felsőház képviselőivel. Idén a királynő többek közt bejelentette, hogy módosítják a szerencsejáték törvényt, mellyel az a kormány célja, hogy jobb védelmet nyújtson a játékosoknak az offshore vállalatok által üzemeltetett online pókertermek használata során.

 

Az Egyesült Királyságban székhellyel rendelkező vállalatoknak már eddig is rendelkezniük kellett a Szerencsejáték Bizottság engedélyével, azonban a tengerentúli cégek jelenleg azon ország szabályai szerint működhetnek, ahonnan szolgáltatnak.

A királynő beszédében bejelentett jogszabály szerint minden olyan szerencsejáték vállalatnak, ami a brit piacon szolgáltatat vagy reklámoz– függetlenül attól, hogy külföldről vagy belföldről – engedéllyel kell rendelkeznie.

 

A brit miniszterek remélik, hogy az új jogszabály növeli majd a brit játékosok védelmét, hiszen minden távszerencsejáték szolgáltatót „szilárd és következetes szabályozásnak” vetnek alá, és kötelezik őket, hogy támogassák a sportban jelenlévő korrupció elleni küzdelmet. Ez utóbbi konkrétan azt jelenti, hogy a cégeknek jelenteniük kell a Szerencsejáték Bizottság felé, ha gyanús fogadási mintákat észlelnek a brit játékosok körében. A szolgáltatóknak ezen kívül hozzá kell járulniuk a játékfüggőséggel kapcsolatos kutatásokhoz, oktatáshoz és a betegség kezeléshez.