Vége a licitháborúnak: 1,16 milliárd fontért elkelt a Bwin!

2015-09-07
Véget ért a GVC Holdings és a 888 Holdings között, a Bwin.party Digital Entertainment-ért dúló licitháborúnak – szeptember 3-án a Bwin vezetősége úgy döntött, az előbbi ajánlatát fogadja el.

 

A döntés meglepetésként érte a szakértőket, mivel a bennfentes pletykák egész nyáron arról szóltak, hogy küszöbön a bwin és a 888 közti megállapodás, mely júliusban 1,4 milliárd dollárt ajánlott a cégért. 

 

A 888-tel ellentétben – mely egy nyilvánosan jegyzett társaság, ami csak a szabályozott piacokon működik - a GVC egy viszonylag kis cég, mely a „szürke” joghatóságokra összpontosít. A nyár folyamán a szakértői körökben az volt az általános konszenzus, hogy a bwin.party – mely a 888-hoz hasonlóan teljes egészében szabályozott piacokon működik – nem lesz hajlandó további rizikót vállalni azzal, hogy részvényeket cserél a GVC-vel

 

A GVC azonban egyszerűen túllicitálta a 888-t. Végső ajánlatában 129,64 pennyt ajánlott a bwin részvényeinek darabjáért, ami 12,5 százalékos felárat jelent a szeptember 3-i záróárhoz képest. A bwin.party minden befektetője 25 pennyt kap részvényenként.

 

A bwin legnagyobb befektetői:

 

Az egyesülés után a GVC részvényesei kezében lesz a kibővült vállalat körülbelül 66,6 százaléka, és a bwin jelenlegi vezérigazgatója, Norbert Teufelberger lesz a társaság nem ügyvezető igazgatója. 

 

A Bwin.party és a GVC reményei szerint termékeik és felhasználói bázisuk egyesítésével lehetővé válik számukra a további növekedés, valamint egy akár évi 125 millió eurós költségcsökkentés.

 

Ezt az egyezséget egy sor egyéb fúzió előzte már meg az utóbbi évben. 2014 júniusában az Amaya Gaming 4,9 milliárd dollárért vásárolta fel a legnagyobb online pókertermet, a PokerStars-t és testvérét, a Full Tiltet. 2015 júliusában a Ladbrokes és a Gala Coral egyesült, mellyel létrejött az Egyesült Királyság legnagyobb földi fogadóiroda hálózata. Múlt héten pedig a Betfair és a Paddy Power kötött egy 5 milliárd fontos megállapodást, mellyel a bet365 mögött a világ második legnagyobb igaming vállalata jön létre.