Van Gaalnak nem fűlik a foga a bronzmeccshez

2014-07-10
Dicsérte csapatát Louis van Gaal holland szövetségi kapitány, miután a válogatott 0-0-s végeredményt követően büntetőkkel kikapott az argentinoktól a brazíliai labdarúgó-világbajnokság második, szerdai elődöntőjében.

 

A gyakorlatilag gólhelyzet nélküli mérkőzésről szólva a szakvezető közölte:

"Nem sok helyzetet alakítottunk ki a korábbi meccseinkhez képest, ez sokat elárul az ellenfél teljesítményéről. Hiába volt pályán Robben, Van Persie és Sneijder, illetve Messi, Lavezzi és Higuain, alig volt kapura lövés, ami jelzi a taktika színvonalát. Szomorú, hogy szerintem éppen a büntetőt rontó Vlaar volt a mezőny legjobbja."

Az ősztől a Manchester United kispadján ülő tréner kifejtette, ezzel együtt fantasztikus tornán vannak túl, amelyen senki sem várta őket az elődöntőbe. Csalódottságot csak amiatt érez, hogy 11-esekkel maradtak alul, amely a legrosszabb módja a vereségnek. A szombati, Brazília elleni bronzmérkőzésről ugyanakkor markáns véleményt fogalmazott meg:

"Tíz éve mondom, hogy el kéne törölni a bronzmeccseket. Azoknak a vesztese sorozatban két vereséggel távozik egy amúgy sikeres tornáról, ennek szerintem semmi köze a sport szellemiségéhez."

 

A hollandok sztárjának, Arjen Robbennek sincs túl sok kedve a bronzéremért küzdeni:

"Nem érdekel a harmadik hely. Csak a vb-cím a fontos, a bronzmeccset nyugodtan el lehetne felejteni."

A szerdai elődöntőt lezáró "szétlövésben" elsőként hibázó Ron Vlaar érthető csalódottsággal nyilatkozott:

"Igen, elrontottam a büntetőt, így rosszul kezdtük a párbajt. Nem így kellett volna történnie. Nem voltam ideges, koncentráltam, mégse ment be."

 

A hollandok szombaton 22 órakor szállnak szembe a házigazdákkal a bronzéremért Brazíliavárosban.

 

Forrás: MTI

Címkék: labdarúgás,