Változások a kajakosoknál

Fábiánnéék a Vasasban, űj névszponzor a Honvédnál
A Vasas SC-hez szerződött Fábiánné Rozsnyói Katalin kajakos mesteredző és tanítványai, így többek között a londoni olimpián négyesben ezüstérmet nyert Tóth Dávid, Pauman Dániel és Kulifai Tamás. A G4S cég a Honvéd új támogatója.

 

 

    A fővárosi piros-kék klub honlapja szerint - a korábban az MTK-t elhagyó - tréner és hat tanítványa 2016-ig, azaz a riói olimpiáig kötelezte el magát az egyesülethez, melynél a kajak-kenuval 19-re bővült a szakosztályok száma.

    Fábiánné Rozsnyói Katalin a szerződés aláírását követően arról beszélt, számára az volt a legfontosabb, hogy nyugodt körülmények között tudja megkezdeni az ötkarikás felkészülést versenyzőivel.

    "Az elmúlt hetek egyeztetései, az az empátia, amelyet személy szerint én és csapatom kapott a Vasas elnökétől és munkatársaitól, engem megnyugtatott, hogy jó döntést hoztunk" - nyilatkozta a honlap szerint a szakember, aki korábban azért távozott az MTK-től, mert a klub a sokadik általa adott határidőre sem fizette ki neki és tanítványainak járandóságukat.

    Markovits László, a Vasas elnöke örömtelinek nevezte a kajakosok érkezését, s egyben jelezte, hogy a szerződés és az újabb szakosztály létrehozása egy koncepciónak az eredménye. A Vasasnál ugyanis a londoni játékok után úgy döntöttek, hogy lehetőségeikhez mérten, megpróbálnak nyitni olyan egyéni sportágak irányába, melyek hazai és nemzetközi szinten is sikeresek. Ennek köszönhető az is, hogy kedden a világbajnok úszó, Hosszú Katinka írt alá az egyesülethez.

 

Változások vannak a Honvéd kajak-kenu szakosztályánál is , ugyanis új névszponzorral folytatják működésüket. A jövőben G4S Honvédként szerepel ugyanis a fővárosi klub kajak-kenu szakosztálya - jelentették be az egyesület pénteki sajtótájékoztatóján.

 

    Kecskeméti Sándor, a vagyonvédelmi cég ügyvezető igazgatója elmondta, már a londoni olimpia előtt elkezdődött az együttműködés a Budapesti Honvéd kajak-kenu szakosztályával - egyénileg támogattak versenyzőket -, a nagyszerű ötkarikás eredmények után azonban úgy döntöttek, magasabb szintre emelik a szponzorációt. Négyéves időszakra, azaz a 2016-os riói olimpiáig vállalták az újabb támogatást, s az erről szóló megállapodást ezúttal írták alá a kétszeres ötkarikás bajnok Horváth Gáborral, a szakosztály vezetőjével. Az MTI érdeklődésére Kecskeméti Sándor elárulta: a támogatás mértéke a négy esztendő alatt közel százmillió forint lesz. 

    A sajtótájékoztatón jelen volt Simicskó István, a budapesti klub volt társadalmi elnöke, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportpolitikáért felelős államtitkára is, aki kiemelte, hogy a Honvéd Magyarország egyik legsikeresebb klubja, a sportolói nagyon sokat tettek hozzá a londoni eredményességhez.

    "Az ország eddig 168 aranyérmet szerzett az ötkarikás játékokon, s ezzel kilencedik az örökrangsorban. Magyarország sportnagyhatalom, s örülök, hogy egyre többen megérzik azt, hogy a sportot támogatni, szolgálni kell" - fogalmazott a politikus.

    Molnár Imre, az egyesület ügyvezető elnöke emlékeztetett arra, hogy a klub 11 olimpiai sportágban működtet szakosztályt, s ezek közül hét képviselői ott voltak a nyári olimpián.

    "A kajak-kenu, az öttusa és a vízilabda szerzett pontot, s a 19,06 összegyűjtött olimpiai pont minden várakozásunkat felülmúlta. A kajak-kenu szakosztály természetesen a klub zászlóshajója, 14,75 pont a lányok, Kozák Danuta, Kovács Katalin és Szabó Gabriella nevéhez fűződik" - mondta, hozzátéve, hogy a jövőben is a nemzetközi eredményesség megtartása a cél, emellett az utánpótlásbázis bővítése is feladat.

    Kozák Danuta azóta már elhagyta a Honvédot - jelenleg még nem tudni, hol folytatja a pályafutását -, s mivel Csipes Tamara is kivált a csoportból, októberben Kovács és Szabó, valamint három fiatalabb kajakos kezdte meg a felkészülést Csipes Ferenc irányítása alatt.

    "A keményebb munka körülbelül egy hónapja kezdődött, most tartok ott, hogy gyakorlatilag már mindent kibírok" - mondta az MTI-nek Szabó Gabriella, a Londonban győztes női kajaknégyes vezérevezőse. "Az első pár napban furcsa volt, hogy csak ketten vagyunk Katival, de aztán megszoktam, és azt hiszem, nála jobb edzőpartnert nem is kívánhatnék magamnak. Hogy a jövő évben milyen egységek alakulnak, még nem lehet tudni, így azt sem, hogy a mi párosunk Kozák Danutával életben marad-e. Ha nem, természetesen új pár után kell néznem, de ez még a jövő zenéje" - tette hozzá.

 

Forrás: MTI

Címkék: kajak-kenu,