Változások a Sportingbet háza táján

2013-03-20
A brit szerencsejáték vállalat az utóbbi napokban több szerződéskötést is nyélbe ütött, egyrészt a William Hillel, másrészt az Unibettel.

 

A William Hill és a GVC Holdings 485 millió fontot fizetett a Sportingbet ausztrál divíziójáért, valamint a spanyol piacot célzó Miapuesta vételi opciójáért. A Sportingbet megmaradó része főleg a .com területeken és az olyan szabályozott .country piacokon fog működni, mint például Dánia.

A Sportingbet Australia  - mely 2011 óta a Centrebetet is üzemelteti – akvizíciójával a William Hill végleg megvetheti lábát a világ egyik legnagyobb szabályozott fogadási piacán. Mivel WH nem rendelkezik liszensszel Ausztráliában, és tavaly becsukta kapuit az ausztrál fogadók előtt, hogy nehogy ez álljon nevadai liszenszigénylésének útjába.

A Ralph Topping vezérigazgató elmondta, hogy reményei szerint a William Hill kamatoztathatja tapasztalatát azokon a területeken, melyek most indultak erős növekedésnek az ausztrál fogadási szektorban, mint például a mobil fogadás. Az azonban biztos, hogy az élő sportfogadási piac nem fog ebbe a körbe tartozni, úgy tűnik ugyanis, hogy ez belátható időn belül nem lesz elérhető az ausztrál játékosok számára, hiszen kormányuk a múlt héten eloszlatta az ezzel kapcsolatos reményeket.

 

A William Hill-féle tranzakcióval szinte egyidőben az Unibet felvásárolta a Sportingbet részesedését a Bonza Gamingben, mely egyike annak a három szolgáltatónak, melyek valódi pénzes szerencsejátékot indíthattak a Facebookon.

A svéd szolgáltató, mely a tavalyi évben indította el az Egyesült Királyságban a nőket célzó Maria nevű brandjét, 100 font névleges összeget fizet a Social Gambling (Channel-szigetek) 100 százalékos akvizíciójáért, mely a Bonza Gaming körülbelül 45 százalékos tulajdonosa.

Az Unibet 2 millió font kölcsönt nyújt a Bonza növekedésének támogatására, társbefektetője pedig a Mirrorball Slots fejlesztője, a londoni székhelyű Plumbee lesz.