Változások a Megamillions lottójátékban

2013-10-04
Elégedetlenek a az amerikai Megamillions lottó üzemeltetői azért, mert a Powerball - Megamillions meccsen a Powerball áll nyerésre annak ellenére, hogy a Powerball kétszer annyiba kerül, mint ellenfele.

 

 

Igaz, hogy minden idők legmagyobb lottójackpotja a Megamillions nevéhez kötődik, amikor 2012 tavaszán 656 millió dollárig kúszott fel a főnyeremény összege, ám azóta rendszeresen a Powerball nyereményeitől hangos a világsajtó, és úgy tűnik, a  Megamillions hírneve sokat kopott az utóbbi időben.

 

Csak az elmúlt fél évben a Powerball-on háromszor kúszott fel többszáz millió dolláros magasságba a megnyerhető összeg. Áprilisban csatlakozott a játékot árusító államok sorába Kalifornia, ahol nagy népszerűségnek örvend azóta is a játék, szakértők ezzel magyarázzák a főnyeremények gyors növekedését. Többen játszanak - több pénz folyik be a nyereményalapba.

 

A másik magyarázat, hogy 2012 elején a Powerball szelvények ára megduplázódott,  egy dollárról kettőre nőtt, ezzel egy időben a kezdő jackpotot felemelték 40 millió dollárra, ami jóval kecsegtetőbb a Megamillions 12 milliós kezdő főnyereményénél.

 

A Megamillions azonban nem kívánja követni a példáját, marad az egy dolláros árnál, ám a telitalálatos esélyét csökkenti 1:175,711,536-ról 1:258,890,850-ra, hogy tovább halmozódhasson az összeg. Könnyebb lesz azonban valamelyik kisebb nyereményt elérni, ennek az esélye 1:14.71-re nő a korábbi 1:40 helyett.

 

A lottón ezentúl a főszelvényen 75 számból lehet választani a mostani 56 helyett, viszont csökkentik a Megaball-ok számát 46-ról 15-re. Megemelik a kezdő jackpotot is 12-ről 15 millióra, és garantálják, hogy halmozódás esetén minimum 5 millióval nő húzásról- húzásra ez az összeg. A nyereményt életjáradékban felvevők ezentúl 26 év helyett 30 év alatt juthatnak hozzá a pénzükhöz. Amennyiben valaki "Megapliert" vesz a szelvényhez újabb 1 dollárért, akkor a mostani négyszeres helyett ötszörös alnyereményt vehet fel, így legjobb esetben 5 milliót nyerhet 5+0 találat esetén.

 

A változások október 22.-én lépnek életbe, az új szelvényeket október 19.-én kezdik el árusítani.

 

Címkék: lottó, Megamillions,