Válogatottakkal erősödött az érdi kézilabdacsapat

2013-07-04
Három játékossal, köztük a válogatott Triscsuk Krisztinával és Klivinyi Kingával erősödött a BL-selejtezőre készülő érdi női kézilabdacsapat.

 

A Szabó Edina irányította ÉTV-Érd a magyar bajnokság 2012/2013-as szezonjában a harmadik helyen végzett, ám a tréner jelezte, még merészebb terveik vannak.

 

„A célunkat elértük, de újabb nagy terveket szövögetünk, amelyekben nagyon számítunk az új játékosokra is. Schatzl Nadine, Klivinyi Kinga és Triscsuk Krisztina komoly erősítést jelent” - idézte a klub közleménye Szabót, aki csapatával szeptember 14-én a svájci LK Zuggal mérkőzik meg a BL-selejtezőben, s ha győz, másnap a Ferencvárossal, vagy a horvát Lokomotiva Zagrebbel találkozik a főtáblára kerülésért.

 

A 27 éves, orosz származású Triscsuk és a 21 éves Klivinyi egyformán tagja volt a tavalyi Európa-bajnokságon harmadik magyar válogatottnak. Előbbi Fehérvárról, utóbbi Vácról szerződött Érdre. A harmadik szerzemény, a mindössze 19 éves Schatzl Veszprémből érkezett.

 

Az érdi csapatnak nemcsak a játékoskerete erősödött meg, hanem az infrastrukturális háttere is alaposan megváltozott, ugyanis a klubot működtető Érdi Sport Kft. - a várostól mint többségi tulajdonostól kapott tagi kölcsön formájában nyújtott segítséggel, illetve TAO-támogatással - 1,3 milliárd forintért megvette a Városi Sportcsarnokot, mely szerdán nyitotta meg kapuit.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: kézilabda,