Valódi pénzes IGT kaszinójátékok a Facebook-on?

2012-01-13
A DoubleDown start-up cégként kezdett el kaszinójátékokat fejleszteni a Facebook-ra 2010-ben. Játékaik eddig nem tették lehetővé a valódi pénzes játékot, de ez hamarosan megváltozhat, miután az International Game Technology (IGT) a héten felvásárolta a vállalatot.


Az IGT szintén virtuális kaszinójátékok  fejlesztésével foglalkozik, és a cég nagy lehetőséget lát abban, hogy a közeljövőben megnyílhat az amerikai piac.  A vállalat 500 millió dollárt adott a DoubleDown-ért, ami jól mutatja, hogy mennyire közel állhat az USA az internetes szerencsejátékok legalizálásához.


Az Amerikai Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma karácsonyi állásfoglalása sok cég számára változtatta meg azt a képet, ahogyan addig internetes szerencsejátékok jövőjét látták az USA-ban. Az állásfoglalás megerősítette azt, amit a szerencsejáték iparban tevékenykedők már régóta hangoztattak: az 1961-es Wire Act alapján a kaszinójátékok nem számítanak illegálisnak.  Az Igazságügyi Minisztérium állásfoglalása szerint az 1961-es törvény értelmében csak a sportfogadás illegális az Egyesült Államokban. 


Ez az állásfoglalás lehetővé teszi az egyes államok jogalkotói számára, hogy elkezdjék körvonalazni az online szerencsejátékok szabályozását. Nevada, Columbia és New Jersey már elfogadtatta saját online szerencsejáték törvényét, és több tucat további állam fontolgatja ugyanezt. Még a szövetségi kormányzat is keresi a lehetőséget, hogy hogyan hasíthatna ki egy szeletet a több milliárd dolláros iparágból.


Az, hogy az IGT megvásárolta a DoubleDown-t azt mutatja, hogy ők is részt akar ebből a jövőből. Sok elemző szerint a Facebook lehet az internetes szerencsejáték jövője, hiszen napról-napra több millió felhasználó jelentkezik be a közösségi hálóra. Sokan közülük már most is használják a DoubleDown ingyenes kaszinóját – átlagosan napi több, mint egy millióan játszanak ezzel a játékkal. 


 „Közösségi játékokat fejlesztő cég vagyunk, nem pedig szerencsejáték ipari vállalat. A mi játékaink nem olyan golyóállóak, ahogyan az egy valódi szerencsejátékos cégnél elvárt.  Olyan dolgokat tehetünk meg annak érdekében, hogy érdekesebbek legyenek a játékaink, amiért egy vegasi operátort börtönbe küldenének – például csak a móka kedvéért megváltoztatjuk az odds-okat.”  mondta Glenn Walcott, a DoubleDown elnöke.


A DoubleDown tehát világossá tette, hogy ők nem szolgáltatnak valódi pénzes szerencsejátékot, ám az IGT  lehet, hogy másképp képzeli el a cég jövőjét.