Valladolid - Espanyol: Gólaszályt várunk a 10. forduló rajtján

2018-10-26
Ha péntek és Valladolid, akkor 0-0! A lila-fehér mezes együttes kétszer lépett pályára ebben a bajnokságban pénteki napon, de gól egyik mérkőzésen sem esett.

Valladolid - Espanyol

LaLiga - 10. forduló

 

Online sportfogadás tipp: Gólok száma 2,5 alatt

Unibet odds: 1,57

Kezdés: péntek, 21:00

 

A spanyol bajnokságban rendre péntek esti találkozókat is rendeznek, hogy a cirkuszt legalább megkapja a nép. Más kérdés, hogy a pénteki porondon általában a szomorú bohócok lépnek pályára. Ebben az időpontban szökőévente játszanak a nagyok, a Barca, a Real és az Atleti. Általában a bajnokság alsó feléhez tartozó együttesek egymás elleni találkozóit teszik be péntek estére, ez is összefügg azzal, hogy általában inkább a kevés gólos találkozók dominálnak.

Amikor ezt a Valladolid - Espanyol találkozót péntek estére tették be, nem gondolták, hogy a 6. helyezett a 2.-at fogadja. Márpedig ez a helyzet, és még 'morbidabb' lesz, ha nyer a Valladolid, mert akkor a Barca mögé ugrik fel a második pozícióba!

A lila-fehérek kétszer játszottak pénteki napon ebben a kiírásban. Íme:

  • Girona - Valladolid 0-0 (1. forduló)
  • Getafe - Valladolid 0-0 (3. forduló)

Az sem jellemző a Valladolidra, hogy 5-3-as meg 4-2-es találkozókon gyűjtögeti be a pontokat. Szenvedős, nyögvenyelős 0,0-ákkal, 1-0-ákkal operál, és egyelőre jól. A Valladolid 9 bajnokit játszott le, ebből kettő ment 2,5 gól fölé, a maradék 7 alatta maradt. Ezen a hét találkozón maximum egy gól született, szóval nem ördögtől való gondolat behúzni az undert. Alapvetően az Espanyol is a stabilitásra helyezi a hangsúlyt, a legfontosabb a katalán csapatnál, hogy ne kapjon gólt.

Ennek a két együttesnek az utolsó 10 egymás elleni meccsét vizsgálva egy olyat találunk, ahol a gólok száma 2,5 fölé kúszott. Minden amellett szól, hogy most sem lesz gólparádé. Az Espanyol és a Valladolid is eredmény-orientált csapat, ezeket a klubokat sosem érdekli, hogy szenvedős meccsen jön össze a győzelem, vagy mondjuk egy remi a papíron erősebb rivális ellen.

Nagyon stabil két együttes találkozója lesz ez, nem csak gólt, helyzetet sem sokat várunk. Az Espanyol például 1-0-ra kapott ki a Real Madrid ellen, a Valladolid pedig 1-0-ra kapott ki a Barcától. Ezek az eredmények is jelzik, hogy a 'nagyokat' is mennyire szenvedős meccsre tudják kényszeríteni.

Egyébként pedig bármilyen jól állnak ezek a csapatok 9 forduló után, a legfontosabb cél még mindig a bennmaradás biztosítása, szóval ne várjuk, hogy bármelyik csapat kinyílik, és felvállal egy adok-kapok mérkőzést.

Címkék: sportfogadás, tipp,