Valencia - Juventus: Ronaldónak ismerős terep a Mestalla

2018-09-19
Ronaldo első alkalommal lép pályára a BL-ben a Juventus mezében. A Real Madriddal sokszor járt a Mestallában, ezért pontosan tudja a portugál, hogy mire számíthat.

Valencia CF - Juventus FC

Online sportfogadás tipp: Mindkét csapat lő gólt

Unibet odds: 1,76

Kezdés: szerda, 21:00

 

Ronaldo legutóbb két gólt is vágott a Mestallában a Valenciának, igaz, mindkettőt büntetőből. Viszont azt az 1-4-et megelőzően három olyan bajnokija is volt még a Madriddal, amikor maximum ikszre futotta a Túria partján.

A Valencia nem kezdte jól az idényt, négy mérkőzés után még nyeretlen, három iksz mellett egy veresége van. Viszont ahogy keddi cikkünkben is írtuk, a BL-ben minden csapat tiszta lappal indul. A Valenciát ismerve mindent meg is fog tenni a jó eredmény érdekében, és CR pontosan tudja, hogy nem a legkönnyebb terep a Mestalla.

Ami a Juvét illeti, négy meccsből négyet nyert a Serie A-ban, de a négy találkozóból három volt olyan, ahol kapott gólt. A Chievo ellen kettőt is, aztán a Parma elleni idegenbeli, és a Sassuolo elleni hazai találkozón is zörrent Szczesny kapujának hálója. A Bianconeriből egyébként még Ronaldónál is jobban ismeri a Valenciát Cancelo, aki éveket húzott le a Túria-parti együttesnél. Vélhetően kezdeni fog a védelem egyik szélén, Sandro pedig a másikon. Chiellini és Bonucci középen. Pjanic, Khedira és Matuidi középen, Ronaldo, Mandzukic és Dybala elöl játszik majd.

A Valencia konzervatívabb 4-4-2-ben léphet pályára. Neto előtt a Piccini-G. Paulista-Diakhaby-Gaya négyes, és akkor itt álljunk is meg. Azért ez nem az a védelem, amellyel BL-címet lehet nyerni, de mint a LaLiga rajtból kiderül, még meccseket sem. Talán senkit sem bántunk meg, ha a hazai védelemre a középszerű szót használjuk. Ettől függetlenül tuti vért isznak majd, de azért a másik oldalon három világklasszis befejező játékos lesz az ellenfélnél, ez a hátsó sor képtelen lesz 90 percet hiba nélkül lehozni. Középen egyébként Wass és Parejo játszik, széleken Soler és Cherysev. Ez a négyes rendben van, ahogy egyébként a Rodrigo-Gameiro párossal sincs különösebb gond.

Erősebb csapat a Juve, ahogy az oddsok is tükrözik, de a Valencia a Mestallában mindig erős ellenfél. Küzdeni fognak a végsőkig, ráadásul a csoportban ott van még a Man. United (és a Young Boys is), szóval hazai pályán mindenképp kellenek a pontok, és kell egy-két bravúr. Mi bízunk a hazai gólban, Gameiro és Rodrigo a földön meg tudja verni Chiellinit és Bonuccit. Cherysev párszor biztos megkavarja Cancelót, és Soler is okozhat kellemetlen perceket a Juvénak.

Faktor a pontrúgás, hisz a Juvénál Pjanic mellé megérkezett Ronaldo is. A hazaiaknál viszont ott van Parejo, aki szintén mestere a rögzített szituációknak. Szóval, ha egyik vagy másik csapatnak akcióból nem sikerül gólt lőni, még mindig bízhat a pontrúgásokban, ahogy mi is.

A tippünk tehát, hogy ez is olyan találkozó lesz, ahol mindkét együttes megvillan legalább egyszer.

Címkék: sportfogadás, tipp,