Valencia - Getafe: Ez nem lehet 'lapos' meccs

2019-09-24
Hétközi fordulón a Valencia a liga talán legkeményebb csapatát, a Getafét fogadja. Nem lenne meglepő, ha ismét 'elszabadulna a pokol'.

Valencia - Getafe

 

Online sportfogadás tipp: Büntetőlapok száma 5,5 felett

Unibet odds: 1,46

Kezdés:  2019.09.25. 20:00

 

A Getafe csapata mindig ideális alany, ha lapokra szeretnénk fogadni. Az előző idényben az utolsó fordulóig élt a remény, hogy a madridi klub a BL indulást is kiharcolja, de ez nem jött össze. Ettől függetlenül remek idényt futott, és nem feltétlenül azért, mert szemkápráztató focit játszik.

A Getafe nagyon kellemetlen csapat volt már az előző idényben is, kemények, sokszor durvák, és ez nem változott az aktuális idényre sem.  Az öt fordulóból három olyan is volt, ahol a lapszám egészen extrémre sikerült még talán spanyol mércével is. Rögtön a nyitókörben a kis madridi derbin az Atletico ellen 7 sárga- és két piros lapot mutatott fel Cuadra Fernandez. Aztán ott volt a mindent vivő Betis elleni találkozó, ahol 9 sárga lap mellett 2 piros is előkerült. Aztán legutóbb a hétvégi bajnoki sem volt 'színtelen'. Bár a Mallorca ellen a piros lap nem került elő, azért Santiago Jaime Latre 9 sárgát ott is felmutatott. Tény, abból egyet pályán kívül tartózkodó játékos kapott, ami fogadásnál 'sajnos' nem számít, így is összejött 8 sárga, ami nem kevés.

Látható, hogy Damián Suarezék nem riadnak vissza a keményebb foultoktól, de ezzel tudtak stabil középcsapattá válni, vagy talán már több is ennél a jelenlegi Getafe. Sikerült kölcsönvenni a Barcától Cucurellát, ami kész csoda. A Barcában Firpo ott bohóckodik Jordi Alba Váltótársaként, miközben olyan játékosa van kölcsönben, mint Cucurella. Ő azért komoly erősítés, remek, technikás játékos, de megalkuvást nem tűr, minden labdáért megharcol. Felvette a Getafe mentalitását, és ő sem riad vissza, ha valakibe bele kell rúgni egy embereset.

Ami a Valenciát illeti, a Farkas Norbi által használt önpusztító klub jelző igazán találó. Most épp megint anarchia van a csapatnál, illetve klubnál. Az edző, Marcelino ki lett rúgva nemrég, Lim, a csapat tulajdonosa, és Marcelino elképzelései nem találkoztak, így edzőcserére került sor. Celades jött, és nem feltétlenül az ő hibája, de eddig nem váltotta meg a világot. Hétvégén a Valencia 1-1-es döntetlent játszott a Leganés ellen otthon, de nagyon gyenge focit mutatott be. Érezhető volt a játékosokon, hogy fejben máshol járnak. A találkozó végén a szurkolók fehér zsebkendőt lengettek, és Lim tulajdonos távozását követelték, aki egyébként évekkel ezelőtt megmentőként érkezett, hisz a csődtől mentette meg a Túria-parti együttest.

Feszült, frusztrált most a Valencia. Nem mutat egységes, a játékosok formán kívül vannak, aminek épp ellent mond a Chelsea elleni BL-siker, de hétvégén jele sem volt annak, hogy ez egy komoly BL-szintű csapat lenne. Hétközi meccsen a fáradtságból adódó foultok is mindig többek, ráadásul a Valencia tényleg fáradt lehet, hisz múlt héten is két találkozót játszott.

Az elmúlt idényben a Mestallában 7-sárgás meccset játszottak, legalábbis ami a bajnokit illeti, hisz Király Kupa párharcot is vívtak. Ott sem sakkoztak a srácok, 12 sárgát, és 3 piros lapot kellett kiosztani Javier Estrada Fernandez játékvezetőnek.

Most sem számíthatunk puha, kontaktok nélküli meccsre. A Getafe sosem játszik puhán, most pedig a Valencia sincs a legjobb passzban. Olyan meccsre kell készülni, ahol 'elszabadulhatnak az indulatok'. Elég csak az előző idény valenciai kupameccsére gondolni...

Címkék: sportfogadás, tipp,