Valencia - FC Barcelona: A Setien-éra első erőfelmérője

2020-01-24
Quique Setien két győztes meccsen van túl a Barca edzőjeként, de a csapat játékát azért bőven érte kritika. A Mestallában nem könnyű meccset nyerni, szombaton kiderül, Messiéknek sikerül-e.

Valencia - FC Barcelona

LaLiga - 21. forduló

Online sportfogadás tipp: Mindkét csapat szerez gólt

Unibet odds: 1.58

Kezdés:  2020.01.25. 16:00

 

Setien Barcája a Granada elleni bajnokin annyi passzt mutatott be, mint ebben az idényben egyetlen csapat sem a bajnokság során. Még a Blaugrana sem korábbi meccsein. A passzok száma átlépte az 1000-es határt, miközben a Barcelona épphogy nyerni tudott 1-0 arányban. Ráadásul a Granada emberhátrányban játszott, ha nincs a kiállítás, talán a gól sincs...

Az Ibiza elleni kupameccsről kár beszélni, Busquets, Pique vagy Messi el sem utazott, de amiről talán érdekes, hogy mi lesz majd a Valencia ellen? Azt tudtuk, hogy Setien a labdabirtoklást imádja, de ha a csapat nem lesz kapura veszélyes, akkor Setien az idény végét sem éli meg a Barca élén. Anno a Betis-nél sem az volt a probléma, hogy a csapat keveset birtokolta a labdát. A Betis is képes volt 60-70%-os labdabirtoklást összehozni, csak a gólok nem jöttek úgy, ahogy elvárható lett volna.

Persze egy meccs alapján nem lehet megítélni őt, ráadásul a Barcából Suarez hónapokra kiesett, őt sem ártana pótolni, akár még a télen igazolni egy éket.

A Valencia kevésbé kiszámítható idén, volt edzőcsere is a klubnál, sérülések is nehezítik a csapat dolgát. Ami viszont kiszámítható, hogy a Valencia bajnokin hazai pályán nem kap ki. Legalábbis 11 bajnoki óta nem volt rá példa, ebben a kiírásban vendég-csapat bajnokit még nem nyert a Mestallában. A Sevillának és a Real Madridnak sem sikerült, a Barcelona lehet az első, amely elviszi mindhárom pontot.

Arra nem merünk fogadni, hogy Messiék nyernek, arra viszont igen, hogy gólt fognak lőni. Meg persze arra is, hogy kapnak. A Túria-parti csapat ezen a 11 meccsen mindig lőtt gólt otthon. A nagyok ellen pedig rendre felszívja magát a Valencia, és itt nem csak a Barca fog letámadni labdavesztés után, hanem a hazai csapat is. A két együttes utolsó 5 találkozóját vizsgálva rendre jött a 'mindkét csapat lő gólt' opció. Sőt az utolsó 3 összecsapáson a Valencia rendre 2-2 góllal terhelte a Barcelonát, bízzunk benne, hogy szombaton sem fogják kímélni egymást. Sajnos a hazaiaknál Parejo összeszedett egy eltiltást, de aki pályára lép a denevéreseknél, mindent belead majd, Pique-éket pedig simán hibára lehet késztetni.

Címkék: sportfogadás, tipp,