Vajnáékat nem képviseli a Szerencsejáték Szövetség

2014-05-08
Várhatóan megszűnik a Magyar Szerencsejáték Szövetség is azt követően, hogy Schreiber István, a szövetség elnöke a napokban lemondott. Az MTI-nek lemondását azzal indokolta, hogy a jelenlegi jogi és gazdasági környezetben sem a szövetség, sem annak tagjai nem tudják képviselni az érdekeiket.

 

Döntését megelőzően, kedden a Nemzetgazdasági Minisztérium bejelentette, hogy koncessziós szerződést kötöttek a Las Vegas Casino Kft. képviselőjével összesen öt,  budapesti illetve Pest megyei, az Aranybonusz 2000 Kft. képviselőjével egy debreceni és egy nyíregyházi kaszinó üzemeltetésére. 

 

Schreiber István kiemelte: mivel a szerencsejáték piac szereplőinek köre nagyon leszűkült, a koncessziós szerződést kötő két társaság mellett csak a Szerencsejáték Zrt. lesz még a piacon, a szövetségnek - szavai szerint - nincs helye a piacon.

 

A szövetség 1100 vállalkozót, illetve céget képviselt,  a szövetség a játéktermek üzemeltetőinek az érdekeit védte, azonban mostantól nincs mit képviselnie - tette hozzá. Kiemelte: szerinte a szövetség teljes, totális vereséget szenvedett, " a szövetség meg fog szűnni, nincs, aki tagdíjat fizessen."

 

Az Országgyűlés még 2012 októberében hozott törvényt, amellyel megtiltotta a játéktermek és az elektronikus kaszinók üzemeltetését. A szerencsejáték szövetség  még aznap bejelentette, hogy pertársaságot alapít a vállalkozások jogos kárigényeinek megtérítése érdekében.

 

Forrás: MTI

Címkék: kaszinó, nyerőgép,