Vagyona felét már elajándékozta a munkanélküliből lett lottómilliárdos

2014-08-04
A hölgy tavaly decemberben nyert közel 10 milliárd forintnak megfelelő összeget az Euromillions lottón. Most elárulta, hogy ennek felét már elajándékozta.

 

Margaret Loughrey, aki épp munkanélküli volt, mikor megnyerte az Euromillions lottó 27 millió fontos jackpotját, egy most készült interjúban elmondta, hogy 13,5 millió fontot már elajándékozott, további 12,5 milliót pedig arra akar használni, hogy felvirágoztassa Strabane-t, imádott városát, ahol él. 

 

“Amint megnyertem a pénzt, azonnal azt mondtam, hogy valami jót akarok tenni a várossal.” – mesélte a Sunday Life-nak adott interjújában. „Felét már elajándékoztam. Mindig is azt mondtam, hogy csak 1 milliót tartok meg, a többit a városnak adom.”

 

A 48 éves Loughrey, aki pont az állásközvetítőből ment hazafelé, mikor megvette a szerencsét hozó lottószelvényét, május óta már kilenc cég ügyvezetőjének mondhatja magát, melyből hatot a múlt héten jegyeztek be. 1 millió fontért (közel 400 millió forintot) megvásárolta a történelmi Herdman malom épületét Sion Mills-ben, ahol tervei szerint egy szabadidős és turisztikai központot hoz létre, ahol a helyiek dolgozhatnak majd.

 

Egy 22 hektáros ipari parkot is kiszemelt megvételre, ahol, azt remélte, hogy egy kézműves falut hozhat létre, azonban a szerződtetett befektetőcég szerint nem felelt meg a kritériumoknak, úgyhogy az üzlet végül meghiúsult. A döntés azonban nem jelenti azt, hogy Loughrey lemondott volna azon tervéről, hogy Strabane-t turisztikai célponttá alakítsa át.

 

„Annyi tehetség van Strabane környékén, csak esélyt kell adni az embereknek. Mindenkinek joga van a munkához, hogy eltarthassa a családját, hogy megvehesse a saját házát, hogy saját vállalkozást indíthasson – ezek olyan dolgok, melyekhez mindenkinek kellene, hogy joga legyen.” – vallja. 

 

Márpedig ha, valaki, hát ő tudja, milyen a kilátástalanság: a nyereményig ő is heti 58 fontnyi segélyből él. Elmondása szerint ez is hatással volt azon döntésére, hogy a pénzből a többi nélkülöző embernek fog segíteni. „Tudom, hogy milyen az, ha az embernek nincs semmije. Felnőtt életem felét munkanélküliként éltem le, a másik felében pedig minimálbéren tengődtem. Ezért adok – nem hiányozhat az, amim soha nem volt.”