Unokájának adta százmilliós lottónyereményét a 85 éves nagypapa

2019-05-17
Egy 85 éves nagyapa egész lottónyereményét imádott unokájának adta, hogy valóra válthassa az álmát, és tanár lehessen.

 

Peter Beckage április 15-én nyert a Lucky for Life elnevezésű lottón, melynek főnyereménye évi 25.000 dollár a nyertes élete végéig – írja a metro.co.uk. A férfi előző nap vette meg a szelvényt, miután palacsintázott egyet unokájával, Kelly Thomas-szal. A sorsolás napján Beckage úr sokáig fennmaradt, nézte a sorsolást, és elképedve látta, hogy nyert. „Mikor az összes fehér golyó egyezett a számaimmal, nem tudtam elhinni. Nem nagyon tudtam elaludni, annyira izgatott voltam.”

 

A férfi később küldött egy sms-t a lányának a nyereményéről, és elmondta, hogy mi a terve a pénzzel – aztán várt, míg az unokája hazaért az önkéntes munkájából. Mikor a nő hazaért, nagyapja azt mondta neki: „Kelly, mit szólnál, ha életed végéig kapnál évente 25.000 dollárt?”.

 

 

“Úristen, Nagyapa, nyertél a lottón?” – kérdezte Kelly. Szerdán bementek az észak-karolinai lottótársaság irodájába, hogy felvegyék a nyereményt. A Lucky for Life játék nyertese dönthet, hogy évente 25.000 dollárt (7,2 millió forintot) vagy egy összegben 390.000 dollárt (112 millió forintot) kér-e. Thomas az évenkénti kifizetést választotta, és most első részletként az adók levonása után 17.688 dollárt (úgy 5 millió forintot) kapott.

 

A hölgy azt nyilatkozta, hogy a pénzt az egyetemi tanulmányaira fogja fordítani – általános iskolai tanár szeretne lenni. „Fantasztikus ajándék, hogy nagypapámnak köszönhetően arra koncentrálhatok, amit szenvedélyesen szeretnék.” – nyilatkozta.

 

“Mindig is arról álmodtam, hogy tanár leszek egy katolikus iskolában, és segítek az embereknek. Ez a pénz lehetővé teszi ezt.” Ami a nagyapát illeti, ő azt nyilatkozta, hogy nagyon örül, hogy lehetőséget adhatott az unokájának. „Tudtam, hogy ha valaha is nyerek valami nagyot, osztozni fogok rajta. Örülök a kisebb nyereményeknek is, és annyira boldog vagyok, hogy ezt az unokámnak ajándékozhatom.”