Unja a foci vagy lóversenyfogadást? Fogadjon dartsra!

2014-12-19
December 18-tól január 4-ig kerül megrendezésre Londonban a PDC Darts Világbajnokság a William Hill támogatásával. Várakozások szerint a bajnokság végéig a játékosok több, mint 10 millió angol font (kb. 4 milliárd forint) értékben fognak téteket elhelyezni esélyesnek tartott sportolójukra. Nézzük, kik ezek.

 

A William Hill szóvivője, Tony Kenny szerint a fogadók a legesélyesebbnek a 16-szoros bajnokot, Phil Taylort tartják, 2/1-es odds-zal lehet fogadni arra, hogy újabb trófeát fog begyűjteni a többi mellé. Taylort „Hammer” vagyis „Kalapács” néven is ismerik, utoljára két éve, 2013 elején nyert, ám a fogadók szerint szintén esélyes a győzelemre a tavalyi nyertes Michael Van Gerwen, rá 11/4-es odds érvényes. Ők ketten már többször összecsaptak, találkozójuk általában váltakozó eredménnyel zárult.

 

A „hátsó szakaszban” is látnak a fogadók esélyeket, Gary Andersonra 13/2-es, Adrian Lewis-re 12/1-es eséllyel tesznek téteket.

 

 

A William Hill 11 év után vette át az esemény szponzorálását a Ladbrokes irodától, első nekifutásra 2 éves szerződéssel. Az új szponzor az eseményre szánt hétszámjegyű összegért cserébe kapja a sok éve a mérkőzések helyszínének számító londoni Alexandra Palota összes reklámfelületét. 

 

A dartsversenyek népszerűsége hatalmas mértékben megnövekedett, amióta a Sky Sports  közvetíti az eseményt. 2014 januárjában több, mint 2 millió holland, 700 ezer brit, és 500 ezer  német szurkoló nézte végig a döntő összecsapást a holland Michael van Gerwen és a skót Peter Wright között.

 

Címkék: sportfogadás,