Ungvári és Krizsán Eb-bronzérmes

2014-04-26
Ungvári Miklós (73 kg) és Krizsán Szabolcs (81 kg) bronzérmet nyert a montpellier-i cselgáncs Európa-bajnokság pénteki versenynapján.

 

A 66 kilogrammban Londonban olimpiai második, háromszoros vb-bronzérmes és háromszoros Európa-bajnok magyar dzsúdós a fehérorosz Aliakszej Ramancsik, a bolgár Martin Ivanov és az olasz Enrico Parlati legyőzésével jutott az elődöntőig, ahol kikapott a kétszeres világbajnoki ezüstérmes holland Dex Elmonttól, a verseny későbbi győztesétől.

 

A harmadik helyért a tavalyi, budapesti Eb-n ezüstérmes grúz Nugzari Tatalasvilivel mérkőzött és - a viadal honlapja szerint - 3 perc 54 másodpercnél ipponnal nyert.

 

„Inkább a bosszúság maradt bennem, mert szerettem volna döntőt vívni. Elaludtam a holland ellen, pedig az is egy kézben tartott mérkőzés lehetett volna. Megint nem tudtam magamból mindent kiadni, elszalasztottam a finálét” - értékelte teljesítményét a helyszínen a Kossuth Rádiónak a 33 éves magyar dzsudós, aki bronzmérkőzéséről úgy nyilatkozott, hogy grúz ellenfele nagyon ügyes, edzőtáborban többször össze-vissza verte őt, de most sikerült kifárasztania, és földharcban kiharcolnia az érmet.

 

Ungvári 66 kilóban 2002-ben, 2009-ben és 2011-ben nyert Eb-t, 2005-ben, 2008-ban, valamint 2010-ben pedig ezüstöt szerzett.

 

A 81 kilogrammban szereplő Krizsán Szabolcs a spanyol Adrian Nacimiento Lorenzón és az azeri Mammadali Mehdijeven keresztül jutott el a negyeddöntőig, ahol kikapott a világbajnoki címvédő francia Loic Pietritől.

 

Ezt követően a vigaszágon legyőzte a portugál Diogo Limát, majd a bronzcsatában a fehérorosz Aliakszandr Szciasenkát. Az Eb honlapja szerint a harmadik helyért rendezett mérkőzés 2 perc 39 másodpercnél ért véget ipponnal.

 

„Gyermekkoromban ez volt az álmom, hogy felállhassak a dobogóra. Kimondhatatlanul boldog vagyok. Ez is bizonyítja, hogy a sok sérülés, a sok kudarc után érdemes folytatni és érdemes hinni magunkban” - nyilatkozott a helyszínen a Kossuth Rádiónak Krizsán, akinek a jobb csuklóját háromszor, a balt pedig egyszer műtötték korábban. A friss magyar bronzérmes közel egy évet kihagyott, tavaly pedig eltört a lába az Eb-n.

 

„Hihetetlen, hogy most itt vagyok. Úgy éreztem az első meccs után, hogy fizikálisan messze nem vagyok a topon, de fejben tudtam uralni a mérkőzéseket. Úgy gondolom, hogy a technikáim is a helyükön voltak”- értékelte teljesítményét a 24 éves sportoló.

 

Krizsán remeklésével a magyar küldöttség már három dobogós helyezést harcolt ki. Csütörtökön Csernoviczki Éva - címét megvédve - aranyat nyert a 48 kilósok között, majd pénteken Ungvári bronzot a 73 kilogrammosok súlycsoportjában.

 

Forrás: MTI

Címkék: sportesemény,