Újra együtt a vízilabda-válogatott

2013-10-15
A nyáron Barcelonában világbajnoki címet szerző férfi vízilabda-válogatott a vb utáni első edzőtáborozását tartja a jövő héten.

 

A csapat az edzőtábor előtt most vasárnap nyilvános mérkőzést játszik a juniorválogatottal.

 

A sportági szövetség honlapjának híre szerint Benedek Tibor szövetségi kapitány a korosztályos nemzeti csapat elleni meccsen, amelyet a Kondorosi úti uszodában rendeznek meg 17 órától, nem számíthat a friss vb-aranyérmesek közül a három légiósra, a kétszeres olimpiai bajnok Madaras Norbertre, illetve az egyszeres ötkarikás győztes Varga fivérekre, Dánielre és Dénesre.

 

A katalán fővárosban győztes együttes további tíz játékosa azonban a szakvezető rendelkezésére áll. Hozzájuk csatlakozik a világbajnokság előtti felkészülésben részt vevő bő keret két tagja, Salamon Ferenc és Tóth Márton.

 

A vasárnapi találkozón fellépők névsora: 

Decker Attila, Nagy Viktor kapusok, Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Salamon Ferenc, Szivós Márton, Tóth Márton, Vámos Márton - mezőnyjátékosok

 

„Ez tizenkét fő, még gondolkodom azon, legyen-e egy tizenharmadik is” - kommentált a kapitány a www.waterpolo.hu beszámolója szerint.

 

A juniorok elleni mérkőzést követően a Benedek-legénység - további pólósokkal bővülve - útra kel Martfűre, ahol másfélnapos összetartáson vesz részt.

 

A mini-edzőtáborozáson nem lesznek ott a szolnoki játékosok (Decker A., Hosnyánszky, Vámos), nekik ugyanis kedden Szentesen van jelenésük, ekkor pótolják az elmúlt hétvégi, nagyváradi BL-selejtező miatt elhalasztott bajnoki összecsapásukat.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: vízilabda,