40 milliárd forint az Euromillions lottó mai jackpotja!

2014-03-14
Ma két nagy nemzetközi lottójátékon is 40 milliárd forint feletti nyeremény vár gazdára: a Megamillions-on 353 millió dollár, az Euromillions-on pedig 129 millió euró a tét!

 

A magyar Ötöslottó most már valamivel több, mint 3 milliárd forintos fődíja még továbbra is keresi szerencsés gazdáját, és a nagy nemzetközi lottókon, így az amerikai Megamillions-on, illetve a páneurópai Euromillions-on is tovább halmozódott a jackpot összege. Az előbbin a készpénzes kifizetés választása esetén 44 milliárd, az utóbbin a Szuperhúzásnak köszönhetően közel 40,5 milliárd forintnyi összegben reménykedhetnek ma este a játékosok.

 

De mi is az Euromillions Superdraw?

 

Időről időre úgy határoznak az EuroMillions szervezői, hogy 100 millió euróra (31 milliárd forintra) egészítik ki az EuroMillions lottó aktuális jackpotját. Nem lehet előre kiszámolni hogy mikor, bár általában évente kétszer van ilyen alkalom. Idén ez az első.

 

Ez most egy külön húzás?

 

Nem, a Superdraw azt jelenti, hogy a normál húzás keretében a jackpotot megnövelik, tehát nem az általánosan megszokott halmozódás után jut el a 100 milliós szintre. Részt venni a szokott módon, a szokott árú Euromillions jeggyel lehet, annyira kell figyelni, hogy a szelvény a március 7-i húzásra szóljon.

 

Honnan jön a pénz?

 

Az Euromillions lottónál minden szelvényből tartalékolnak a szervezők pár centet egy külön nyereményalapba, ehhez nyúlnak hozzá időnként.

 

Tényleg 31 milliárd forint?

 

Mint a népmesében, igen is meg nem is. A páneurópai lottóban részt vevő országok állampolgárai épp ennyit kapnak bankszámlájukra. Egy magyar bankszámán megjelenő összeget viszont a NAV jövedelemnek minősít, így 16%-os személyi jövedelemadót és 27%-os egészségügyi hozzájárulást kell kifizetni a pénz után.

 

Mi történik, ha nem nyerik meg pénteken ezt a hatalmas összeget?

 

Ebben az esetben a pénz az adott fordulóban befolyt összeggel együtt továbbgördül a következő húzásra, hogy még nagyobb főnyereménnyel kecsegtesse a játékosokat. A halmozódás egészen a 190 millió eurós jackpot plafonig folytatódhat.

 

Ki játszhat a játékon?

 

Elsősorban a résztvevő országok lakói, ők a sarki lottózóban is megvásárolhatják a szelvényt, vagy a saját lottótársaságuknál bizonyos feltételek mellett regisztrálhatnak, és online játszhatnak. A lottótársaságok azonban olyan országspecifikus adatokat kérnek a regisztrálóktól, amikkel más országból származó halandó nem rendelkezik; pl. társadalombiztosítási számot, adott országbeli bankszámlaszámot kérnek, vagy egyszerűen a rendszer IP cím alapján azonosít és nem enged továbblépni. Így a játék ezen a csatornán nem kivitelezhető.

Viszont ilyen mesés jackpotnál a világ többi részének köztük a magyaroknak is megindul a fantáziája, és szeretne részt venni a jackpotért folytatott küzdelemben. Ha nincs rá lehetősége, hogy személyesen, az adott ország lottózójában vásárolja meg a szelvényt, más módon kell megtennie azt. Ennek az űrnek a betöltésére jöttek létre a lottóközvetítő oldalak, amelyekről továbbiakat itt olvashat.