Újpest - FTC: Ez egy rendhagyó derbi lesz

2020-05-27
Nézők és szurkolás nélkül ez a derbi nem lesz az igazi. Valószínű, hogy a sok-sok légióssal teletűzdelt csapatok számára ez is csak egy meccs a sok közül, amit le kell játszani.

Újpest - FTC

NBI 20. forduló, elhalasztott mérkőzés

 

Online sportfogadás tipp: Szabálytalanságok száma 27,5 felett

22Bet odds: 1,65

Kezdés:  2020.05.27. 20:00

 

Magyarország legnagyobb derbije az UTE-Fradi, vagy Fradi-UTE párharc, viszont az ürességtől kongó lelátók ennek a derbi-hangulatnak aligha tesznek jót. Ami pedig tény, hogy mind az FTC, mint az Újpest légiósok tömkelegét foglalkoztatja, így az a bizonyos érzelmi töltet sok játékos meg sincs, nekik ez csak egy meccs a sok közül.

Ami tény, hogy a 20. fordulóból elhalasztott meccsen a győzelem az Újpest számára lenne fontosabb. A Lilák kiesési gondokkal küzdenek, mert a biztos kieső Kaposvár mellett több csapat lavírozik a kiesést jelentő vonalon, minden pont számít! A hangulat nem a legjobb az Újpestnél, de ezt már megszokhattuk. A klubvezetés, a játékosok és a szurkolók mindig harcban állnak, olyan nem nagyon van, hogy ebből a hármas csoportból minimum kettő ne lenne véleménykülönbségen. Ez kihatással van a helyezésre, szóval mi nem tennénk nagy pénzt rá, hogy a patinás UTE jövőre is NBI-es marad. Persze ez a valószínű, de ez a szerdai meccs azért sok mindent megmutat. A Fradit többször láthattuk akár edzőmeccsen, akár a Loki ellen, az Újpestről, a formájáról maximum elképzelésünk lehet.

Szintén tény, hogy a fogadók 77%-a fogad az FTC-re, míg 18% az ikszre, és csak 5% bízik az UTE sikerben. Nos, mivel az odds-kiosztás 3,75-3.65-2.00 (TippmixPro), nem nehéz kiszámolni, hogy ha ilyen százalékok mellett minden egyes fogadó mondjuk 1000Ft-ot rak fel ilyen százalékok mellett, a fogadóiroda (vagy irodák...) akkor járnak jól, ha meglepetés születik. Márpedig tudjuk, hogy a fogadóirodák inkább nyerni szeretnek.

Láttuk a Fradit a 'kövesd ellen edzőmeccsen, láttuk a Loki ellen, azért valljuk, olyan csapat ez, amelyben vakon meg lehet bízni? Ki-ki döntse el.

Ha már a tényeket soroltuk, az is tény, hogy a fiatal Berke Balázs vezeti a derbit. Elég szépen osztogatta a lapokat a kényszerszünet előtt, mi abban bízunk, hogy Berke majd ott folytatja, ahol a kényszerszünet előtt, kora tavasszal abbahagyta. Függetlenül a meccs derbi mivoltától, azért találkozó fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni. A Fradi szinte bajnoknak érezheti magát, hisz 9 pont előnyre tenne szert, az Újpest egy győzelemmel és 32 ponttal a 7. helyre ugrana. Tudják a játékosok, hogy fontos meccs, ezért sem számítunk 'szép' találkozóra. Az eredmény a lényeg, nem az, hogy a közönség jól szórakozzon, már csak azért sem, mert nem lesz. Mi meg a TV-k előtt legfeljebb elkapcsolunk, ha nem tetszik, amit látunk.

A 22bet-nél ismét bő a kínálat, az általános opciók mellett lesek számára, lapok számára, kirágásokra, kapura tartó lövésekre és még bedobásokra is fogadhatunk, ha akarunk. Mi a szabálytalanságok számát néztük ki, pontosabban azt, hogy 27,5 fölé emelkedik. Erre 1,65-ös odds mellett fogadhatunk, ami korrekt ajánlat. Nem lesz ez szép meccs, és bár nem kizárt, hogy látunk 3-4 gólt, azért az sokkal biztosabb, hogy apró foultokkal tördelt 90 percet látunk majd.

Címkék: sportfogadás, tipp,