Újabb pólós győzelem a szuperdöntőben

2014-06-17
Ausztrália legyőzése után Kanada sem okozott gondot a magyar férfi vízilabda-válogatottnak a világliga dubaji nyolccsapatos szuperdöntőjében: Benedek Tibor szövetségi kapitány legénysége hét góllal nyert az észak-amerikaiak ellen.

 

Meglepetést csak a találkozó eleje jelentett, amikor a kanadaiak jutottak vezetéshez. Benedek Tibor világbajnoki címvédő együtteséből Szivós Márton igen hamar válaszolt, viszont az első negyedben több találat már nem esett. A második nyolc percben aztán - derült ki a vlv.hu helyszíni tudósításából - beindult a magyar góltermelés: előbb Vámos Márton bal keze villant, majd a szintén balkezes, kétszeres olimpiai és világbajnok Madaras Norbert volt eredményes, a nagyszünet előtt kevéssel pedig az ötkarikás aranyérmes, vb-első Varga Dénes jelentkezett be parádés ejtéssel (4-1). A harmadik játékrészben Erdélyi Balázs megúszásgóljával lett 5-1, utána pedig - kanadai szépítést követően - Varga Dénes újabb két találatával 7-2-re "szaladt el" a magyar csapat. A befejező negyedet 7-3-as állásnál kezdték a felek, de Vámos gyorsan "átírta" az eredményjelzőt (8-3). A folytatásban a kanadaiak büntetőt rontottak, míg a Benedek-csapatból a vb-győztes Gór-Nagy Miklós, bő másfél perccel a vége előtt pedig az olimpiai és világbajnok Hosnyánszky Norbert is bevette az ellenfél kapuját, kialakítva a könnyed sikert tükröző 10-3-as végeredményt.

 

Eredmény:

Magyarország-Kanada 10-3 (1-1, 3-0, 3-2, 3-0)

a magyar góldobók: Varga Dénes 3, Vámos 2, Szivós, Madaras, Erdélyi, Gór-Nagy, Hosnyánszky 1-1

 

A záró csoportkörben szerdán 12.30-tól az Egyesült Államok válogatottjával száll vízbe a magyar csapat. Az első etapot, amelyből mindenki továbblép, a folytatásban az egyenes kieséses szakasz követi, amikor is a keresztbejátszásos rendszerben a négyesek első helyezettjei a másik kvartett negyedikjeivel, a másodikként végzettek pedig a harmadikokkal csapnak össze. A négy nyertes kerül az elődöntőbe, a vesztesek az 5-8. pozícióért játszanak tovább.

 

Forrás: MTI

Címkék: vízilabda,