Újabb lottócsoport siker! 12,7 milliárdot nyert 12 kolléga!

2015-10-05
Az utóbbi időben egyre több nagy lottónyereményt visznek el különböző kollektív lottócsoportok – most egy kanadai munkahelyen örülhetnek egy 60 millió dolláros Lotto Max jackpotnak!

 

A 12 kolléga a napokban vette fel a Lotto Max eddigi legnagyobb, 60 millió dolláros nyereményét, majd utána sajtótájékoztatót tartottak, ahol többek közt azt is elmondták, hogy nem tervezik, hogy felmondanak. A Canadian Black Book szerencsés munkatársai fejenként 5 millió dollárt, azaz valamivel több, mint 1 milliárd forintot tehetnek zsebre.

 

Az egyik nyertes, Dennis Cartier elmesélte az újságíróknak, hogy szombaton éppen egy burritót ment venni ebédre, mikor megállt, hogy ellenőrizze a lottószelvényeiket. „Megálltam egy benzinkúton, és gondoltam, ellenőrzöm a lottóinkat. Az egyiknél megjelent a kijelzőn, hogy – Nagy nyertes: 60 millió dollár!” Cartier nem hitt a kiírásnak, ezért hazament, és az interneten is ellenőrizte a számokat. Mikor azt látta, hogy tényleg egyezik az összes nyerőszám, visszament a benzinkútra, és érvényesíttette a szelvényt. „Ekkor vált az egész nagyon valóságossá.” 

 

A többieknek csak hétfőn mondta el, hogy megnyerték a jackpotot. „Nem mondtam el senkinek… úgy volt, hogy hétfőn nem dolgozom, úgyhogy utcai ruhában mentem be, mindnyájukat behívtam a tárgyalóba, és előadtam nekik, hogy elegem van a lottózásból, és abba akarom hagyni az egészet.” – mesélte Carter. Mikor a többiek egyetértettek vele, azt mondta „van még valami”, majd átadott nekik egy-egy nyereményről szóló igazolást, a szelvény másolatával együtt. „Iszonyú izgatottak lettek.” – mesélte. „Sikítoztak, üvöltöztek, az asztalon táncoltak. Totál káosz volt. De még mindig egy álomvilágban élünk.” A csapat legnagyobb része, saját bevallása szerint még mindig sokkos állapotban van, és legtöbbjük a tervek szerint utazásra és autókra költi majd a nyeremény egy részét.

 

 

A kollégák elmondása szerint 8 éve lottóznak, és mindig véletlenszerűen választják ki a számokat. A cégnél dolgozó 17 ember közül öten úgy döntöttek, hogy nem játszanak velük – ők most komolyan bánhatják döntésüket. 

 

A lottócsoport a lottózás jövője?

 

Az utóbbi időben egyre-másra érkeznek a hírek a különböző lottócsoportok sikereiről, és egy közelmúltban készített statisztika szerint minden harmadik nagy jackpotot lottócsoportban játszók nyernek! 

2012 márciusában például a marylandi ‘Three Amigos’ elnevezésű kollektív lottócsoport nyerte meg az azóta is rekordnak számító, 656 milliós Megamillions jackpot egyharmadát. A csoport összesen $218.6 milliót nyert, amit három részvevője között osztott szét. 

2013 augusztusában a New Jersey-i ‘Ocean’s 16’ kollektív csoport a Powerball lottó hatalmas jackpotját nyerte meg. A $448 milliós jackpot három nyertes szelvénye közül az egyik volt a csoport tulajdonában. 

2014 szeptemberében pedig egy magáról semmit sem közlő ír kollektíva nyerte egy 86.7 millió eurós jackpotot az EuroMillionson. 

 

A lottócsoportok persze nem újkeletű dolgok, az emberek már évtizedekkel ezelőtt is lottóztak közösen kollégáikkal vagy barátaikkal. Mostanság csupán annyi változott, hogy már nem feltétlenül szükséges, hogy az ember maga verbuválja össze azokat a játékosokat, akikkel aztán a pénzt összedobva sok-sok lottószelvényt vásárol, hiszen egyre több online lottózó indít lottócsoport szolgáltatást. Ez sokkal kényelmesebb megoldás, hiszen semmi más teendő nincs, mint beszállni egy már „kész”, nekünk tetsző csoportba – melyek több száz szelvénnyel játszanak egyszerre, és így jóval nagyobb eséllyel kaparintanak meg egy-egy nagy nyereményt. A legtöbb helyen ráadásul különböző kedvezményeket is adnak - a theLotter-nél például 25%-os kedvezményt is kaphatunk, ha több hétre befizetünk egy-egy lottócsoportba.