Újabb lépést tett Győr a BL-csoportgyőzelem felé

2014-03-10
A címvédő és már biztos négyes döntős Győr 26-26-os döntetlent játszott a Buducsnoszt Podgorica otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjében, így nagy lépést tett a csoportgyőzelem felé.

 

A két együttes február elsejei, győri összecsapásán 23-23-as döntetlen született, a magyar bajnoknak ebben az idényben a mostani volt a második pontvesztése a nemzetközi porondon.  A Győr a zárókörben a norvég Larvikot fogadja.

 

női BL, középdöntő, II. csoport, 5. forduló:

Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)-Győri Audi ETO KC 26-26 (14-12)

a magyar csapat góldobói: Görbicz 8/4, Amorim 7, Bulatovic 4, Orbán 2, Löke 2, Bognár-Bódi 1, Hornyák Á. 1, Kovacsics 1

 

Jól kezdett a magyar csapat, de 4-1 után felzárkóztak, majd fordítottak a hazaiak, akik enyhe fölénybe kerültek, s a szünetre kétgólos előnyt gyűjtöttek. A fordulás után lerohanta riválisát a házigazda, s pillanatok alatt négy góllal elhúzott. A Győr ekkor ébredt, faragott hátrányából, majd egy kettős emberelőnyös helyzetet nem tudott kihasználni, sőt, gólt kapott, de ez sem törte meg. Tartotta a lépést ellenfelével, s hat perccel a vége előtt egyenlített, majd újabb egy perc elteltével át is vette a vezetést. A hajrá izgalmasan alakult, de végül csak hazaiak tudtak újabb gólt elérni, így döntetlen lett a vége.

 

szombaton játszották:

Larvik (norvég)-Krim Ljubljana (szlovén) 28-22 (14-12)

 

Az állás:

1. (és már továbbjutott) Győr 8 pont

2. (és már továbbjutott) Podgorica 7

3. Larvik 3

4. Ljubljana 2

 

Az első két helyezett léphet pályára a májusi, budapesti négyes döntőben, a csoport győztese a másik kvartett második helyezettjével játszik majd az elődöntőben.

 

Forrás: MTI

Címkék: kézilabda,