Újabb kulcsjátékosát vesztette el a Fradi

2013-02-11
Ebben a szezonban már nem léphet pályára Nerea Pena, a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjében százszázalékos FTC-Rail Cargo Hungaria spanyol légiósa.

 

A világbajnoki bronzérmes átlövő jobb térde a Zvezda Zvenyigorod elleni vasárnapi, dabasi mérkőzés első félidejében sérült meg, és hordágyon kellett levinni. Ezt a térdét korábban már műtötték, amiatt nem vehetett részt - a többi között - a londoni olimpián sem.

 

Kökény Beatrix ügyvezető igazgató az MTI-nek elmondta: a vizsgálatok alapján Pena térdében elszakadt az elülső szalag, és a műtét során kiderül, milyen egyéb beavatkozásra lesz majd szükség. "Az biztos, hogy ebben az idényben már nem léphet pályára. Előreláthatóan 6-8 hónapig tart a felépülése" - jelentette ki Kökény.

 

Az FTC a BL középdöntőjében előbb nyert a végső sikerre is esélyesnek tartott román Valcea otthonában - Pena tízszer volt eredményes -, vasárnap pedig a Zvenyigorod ellen is begyűjtötte a két pontot. Vasárnap a szintén hibátlan Krim Ljubljana lesz vendég Dabason.

 

A zöld-fehér gárda továbbra sem számíthat másik kulcsjátékosára, Zácsik Szandrára sem, ő vélhetően április végén térhet vissza.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: kézilabda,