Újabb kormányközeli kaszinó nyílik

2016-02-26
A kormany.hu-n közzétett szerződés szerint Andy Vajna és Szima Gábor után újabb - közeli kormánykapcsolatokat ápoló - személy nyithat kaszinót Magyarországon.

 

A nyíregyházi székhellyel rendelkező Treff-Klub Kft. 10 évre kapott jogot játékkaszinó üzemeltetésére Győrben, és egyúttal indíthat online kaszinót is - derítette ki az mfor.hu a kormany.hu-n közzétett szerződésből. A koncessziós díj a korábbi szerződésekben is szereplő, évi 111,6 millió forint lesz.

 

Vajna átláthatatlan offshore hátterű cége után ismét sikerült egy „megbízható” vállalkozásnak adni a koncessziós jogot, hiszen a Treff-Klub Kft-nek 2013-2014-ben egyetlen forintnyi árbevétele sem volt, minimális költségvetéssel működött. A cégkivonat szerint ráadásul a cég 2013 februárjától decemberéig végelszámolási eljárás alatt állt, de végül fennmaradt. 

 

Az mfor szerint azonban a cégnek valószínűleg ennek ellenére sem okoz majd különösebb gondot a koncessziós díj előteremtése, mivel tulajdonosi struktúrája ugyanis erős kormánypárti kapcsolatot feltételez.

 

A végelszámolás után szűk egy évvel, 2014 novemberében új tulajdonosa lett annak a fideszes Zámbó Istvánnak a személyében, aki korábban Kisvárda alpolgármestere volt, jelenleg pedig az önkormányzati képviselőtestület tagja, és sajtóhírek szerint a dohányüzletben is többszörösen érdekelt.

 

Egy évvel később ismét tulajdonost váltott a cég - dr. Rákosfalvy Zoltán, győri ügyvéd vette meg, aki sajtóhírek szerint több szálon is kötődik a kormánypárthoz. Amellett ugyanis, hogy feltűnt a győri önkormányzat ügyvédjeként, dolgozott a Fidesz-frakciónak is. A hvg.hu korábbi írása szerint korábban ő volt az a Fidesz-közeli ügyvéd, akin keresztül egy hozzá több szálon kapcsolódó offshore-hátterű cég megszerezte annak az ingatlannak a nagy részét, ahol az Audi logisztikai központja épült.

 

A 6 milliós jegyzett tőkével bíró Treff-Klub Kft ügyvezetője az a Kruppa Zsolt András lett, aki az index.hu információi szerint Seszták Miklós fejlesztési miniszterrel is kapcsolatba hozható. Amellett, hogy a miniszter körében mozgott, Kruppa és Seszták felesége közös céget működtetett korábban.

 

 
Címkék: kaszinó,