Újabb kormányközeli kaszinó nyílik

2017-01-25
Az mfor.hu szúrta ki a parlament.hu-ról letölthető dokumentumok között, hogy az utolsó előtti kaszinókoncessziót is sikerült egy kormányhoz közeli cégnek adni. A nyertes az a Treff-Klub Kft, amely a győri kaszinót is üzemelteti.

 

A 2017. január 12-én, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter által aláírt szerződés szerint - ugyanúgy, ahogy Győrben -, Pécsen is a Treff-Klub Kft. üzemeltethet kaszinót. A Treff-Klub Kft 112,6 millió koncessziós díjat fizet, ezért cserébe a földi kaszinón kívül online kaszinóoldal beindítására is jogot szerzett.

 

"Nem tudni", hogy mitől lett a cég hirtelen "megbízható szerencsejáték szervező", hiszen a vállalkozás korábban nem nagyon volt aktív, a korábbi beszámolói szerint 2013 és 2015 között egy forint árbevétele sem volt, 2015-ben pedig 1,7 millió forintos veszteséggel zárt.

Nagyjából megmagyarázza azonban dolgot a tulajdonosi kör: 2014 novemberben Zámbó István, Kisvárda korábbi alpolgármesteré, önkormányzati képviselőé lett a cég (Seszták Miklós ennek a körzetnek az országgyűlési képviselője). Egy évvel később Rákosfalvy Zoltán lett a tulajdonos. Ő a győri önkormányzat ügyvédje, dolgozott a Fidesz-frakciónak is. A hvg.hu szerint ő volt az a Fidesz-közeli ügyvéd, akin keresztül egy hozzá több szálon kapcsolódó offshore-hátterű cég megszerezte annak az ingatlannak a nagy részét, ahol az Audi logisztikai központja épült. Miután a győri kaszinót megnyerte, a kisalfold.hu megkérdezte tőle, hogy ügyvédként miért nyit kaszinót, melyre azt válaszolta: „Vállalkozó szellemű ember vagyok”. A Treff-Klub ügyvezetője az a Kruppa Zsolt András, aki a Kisalföld.hu szerint Seszták fejlesztési miniszter közeli ismerőse: feleségeik korábban közös céget tartottak fenn.

 

A törvény szerint 11 kaszinó működhet Magyarországon, melyből 10 koncesszió már elkelt. 

5 Budapesten üzemel, ezek Andy Vajna érdekeltségei

1-1 Nyíregyházán és Debrecenben, melyek Szima Gábor egységei

1 Sopronban, melybe Garancsi István (Orbán Viktor barátja) is beszállt

1-1Győrben és Pécsen, melyeket a Treff-Klub üzemeltet.

 
Címkék: jogi háttér, kaszinó,