Újabb három bajnoki címet szereztek a Lázár fivérek

2013-07-22
Az egyeseknél Jámbor Vilmos, a ketteseknél Lázár Vilmos, a négyeseknél Lázár Zoltán volt a legjobb a hazaiak közül a Lipicai Lovasfesztivál keretében rendezett nemzetközi fogathajtó versenyen, Szilvásváradon.

 

A sportági szövetség tájékoztatása szerint az egyeseknél 2009 után lett ismét magyar derbygyőztes Jámbor Vilmos, Gáspár Szilviát és Oroszné Meskó Máriát megelőzve. Az abszolút sorrendben az osztrák Max Dobretsberger végzett az élen.

 

MTI Fotó: Komka Péter

 

A tapolcsányi világbajnokságra készülő ketteseknek a hétvégi volt az utolsó, sorrendben negyedik vb-válogató, egyben pedig a 2013. évi magyar bajnoki döntő, egyéniben és csapatban egyaránt. A látványos és fordulatokban bővelkedő versenyt hozó három nap zárásakor Lázár Vilmos a 13. magyar bajnoki címét nyerte egyéniben, Margitai Sándor és Osztertág Márk előtt, míg csapatban Pest megyei trió győzött, Lázár Vilmos, Osztertág Márk, ifj. Bártfai József összeállításban.

 

Az izsáki Eb-re készülő négyesek számára szintén a negyedik válogató zajlott Szilvásváradon, és a verseny egyben egyéni bajnoki döntő is volt. Itt Lázár Zoltán a hatodik magyar bajnoki címét gyűjtötte be, a mezőny újoncáé, Osztertág Kristófé lett az ezüstérem, míg Váczi Istváné a bronz.

 

MTI Fotó: Komka Péter

 

A négyeseknél csak magyar hajtók indultak, az egyesekéhez hasonlóan nemzetközi kettesmezőnyben pedig abszolútban is a hazai dobogósok szerepeltek a legjobban.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: lóverseny,