Új vezérigazgatót keres a William Hill

2014-02-19
A brit médiában elterjedt a hír, hogy a cég vezére az év végén feláll székéből, ám a William Hill plc. közleménye szerint Ralph Topping a menetrendnek megfelelően, csak a jövő év végén távozik a vállalat éléről.

 

Az előzetes tervek szerint a több, mint 40 éve a cégnél dolgozó Topping nyugdíjba vonulása csak 2015 év végén esedékes, de a brit The Times és Daily Telegraph hétfőn azt közölte, hogy az igazgató már idén távozhat székéből. 

 

A The Times szerint a vállalat egy fejvadász céget, a Zygos-t bízta meg Topping utódjának felkutatásával, ami azt jelzi, hogy nincs olyan megfelelő belső jelölt, aki átvehetné a tőzsdén jegyzett vállalat irányítását. 

“Ralph Topping korábban jelezte szándékát, hogy 2015 végén nyugdíjba vonul” – áll a William Hill közleményében. „A testület belső és külső jelöltek között is keresi utódját.” A vállalat közlése szerint Topping távozásának tervezett időpontja előtt két évvel kezdték meg az utód keresését, hogy „elég idő legyen a megfelelő jelölt megtalálására – és biztosítsuk a zökkenőmentes átmenetet.”

 

A William Hill jelenlegi vezérigazgatója, Ralph Topping

 

A most 62 éves Topping a hetvenes években, részmunkaidős alkalmazottként kezdett el dolgozni a William Hillnél, a skóciai Glasgowban. 2008-ban lett a vállalat vezérigazgatója, az ő irányítása alatt került be a cég a FTSE 100-ba, a londoni tőzsdén jegyzett 100 leglikvidebb vállalat közé, és számos akvizíciót vezényelt le.

 

A William Hill az Egyesült Királyság piacvezető online szerencsejáték vállalataként olyan jelentős piacokon terjeszkedett különböző felvásárlásokkal, mint Nevada, Spanyolország vagy Ausztrália. 2012 júniusában a William Hill lett az első brit fogadóiroda, amely liszenszet kapott Nevadában, így Topping utódját a nevadai szerencsejáték hatósággal is el kell fogadtatni.

A vállalat 49 millió dollárt költött az American Wagering Inc (a Leroy’s Horse és a Sports Place üzemeltetője), a Brandywine Bookmaking LLC (a Lucky’s fogadóiroda tulajdonosa) és a Sierra Development Company (a Cal Neva Satellite Race és Sports üzemeltetője) akvizíciójára. Mára ezeket a brandeket több, mint 100 helyszínen a William Hill jellegzetes kék-sárga-fehér logója váltotta fel Nevadában. Arról nincs információ, hogy a Las Vegas-i székhelyű William Hill U.S vezérigazgatója, Joe Ashar vajon Topping utódjának jelöltjei között van-e.

 
Címkék: sportfogadás,