Új szervezőt keres a brit National Lottery lottó

2018-11-21
A brit Szerencsejáték Hivatal (UKGC) új szervezőt keres a világ egyik legnagyobb lottójátékának számító UK National Lottery számára a jelenlegi liszensz lejártakor, 2023-ban. [_]

 

A brit National Lottery a világ legnagyobb lottói közé tartozik, melynek sorsolásain havonta körülbelül 14 millió ember vesz szelvényt, és melynek tavalyi forgalma 6,9 milliárd angol font volt.

 

A világ azonban nagyot változott azóta, hogy 1994-ben útjára indították a játékot, mikor összesen még csak négy tévécsatorna volt az Egyesült Királyságban, nem voltak okostelefonok, és a közösségi media is csak gyerekcipőben járt.  Az UKGC most azokat az újításokat és tapasztalatokat keresi, melyekkel a játékot át lehet vezetni a jövőbe.  

 

2019-ben a National Lottery a 25. évfordulóját ünnepli, mely egyben azt is jelenti, hogy 25 éve generál pénzalapot jótékony célokra, és az UKGC kiemelt jelentőséget tulajdonít annak, hogy az új szervező innovatív ötletekkel maximalizálja a jótékonysági célokra fordítható bevételeket. A közlemény szerint a játék indulása óta 38 milliárd fontnyi bevételt biztosított ilyen célokra.

 

A liszenszet kiadó UKGC külön szakértői csapatot hozott létre a National Lottery versenyeztetési folyamatának kialakítására és az ajánlattevőkkel való kapcsolattartásra.

 

A döntés valószínűleg összefügg azzal, hogy a tavalyi évben 8,8 százalékkal csökkent a játék forgalma. 

 

Az átmenet jele lehet már az is, hogy november 17-étől új szabályokat vezettek be a játéknál, melyektől a szervező azt reméli, hogy gyakrabban fogják megnyerni a jackpotot, és magasabb nyeremények lesznek az alacsonyabb nyerőosztályokban. 

Bevezettek egy új, fix  1 millió angol font értékű nyereményt kiosztó nyerőosztályt 5+1 találat esetére. Ezentúl minden másodlagos nyerőosztályban fix összegű nyeremények lesznek, nem a teljes nyereményalap százalékos részei, ahogyan eddig.

A játék ára ugyanannyi marad, és továbbra is hat számot kell kiválasztani az 1-59 közül, a nyerési esély tehát nem változik.