Új őrület: Időjárás-lottó

2016-04-20
Egy új lottójátéknak köszönhetően a britek után mostantól már az ausztrálok is nap mint nap fogadhatnak az időjárásra – a főnyeremény 1 millió dollár.

 

Az időjárásról való cseverészés akár kifizető is lehet az ausztrálok számára, a most bevezetett lottójátékon ugyanis az időjárás megtippelésével lehet naponta 1 millió dollárt nyerni. A játékosoknak azt kell megtippelniük, hogy hány fok lesz déli 12-kor az egyes ausztrál államok fővárosaiban. Hét számot kell kiválasztani egy és kilenc között, melyek a hőmérsékleti érték tizedespont után következő számértékét reprezentálják. Ha tehát valaki azt tippeli, hogy Brisbane-ben 32,6 fok lesz, akkor a 6-ost kell megjelölnie. 

 

 

A lottójátékot - melyben Sydney, Melbourne, Perth, Darwin, Adelaide, Brisbane és Hobart az ausztrál meteorológiai szolgálat által déli 12-kor mért hőmérsékleti értékeit kell megtippelni - minden hétköznap megrendezik. Ha egy játékos mind a hét állam hőmérsékleti értékét eltalálja, 1 millió dollárt kap. A hat számot eltalálók 25 ezer dollárt kapnak, de már a két találatáért is jár 5 dollár. 

 

A lottójáték szervezői a játékosok által fizetett 20 dolláros havi részvételi díjból 5-5 dollárt négy jótékonysági szervezet számára utalnak át, melyek között egészségügyi, hagyományőrző, gyermekjóléti és veteránokat segítő alapítványok is szerepelnek. A szervezők állítása szerint a játék teljes egészében nonprofit, az előfizetési díj fennmaradó részét az adminisztrációs költségekre, nyereményekre és biztosításra fordítják.

 

„Az időjárás-lottó célja, hogy átalakítsa a lottószektort azáltal, hogy egy olyan társadalmi tudatosságot erősítő pozitív terméket hoz forgalomba, mely igazodik sok ausztrál által kedvelt szórakozási formákhoz.” – olvasható a játék honlapján.