Új játékkal bővül a franciaországi EuroMillions

2014-02-13
Megirigyelték a franciák az angolok plusz szerencséjét, ők is bevezettek egy plusz tombolahúzást az EuroMillions játék mellé. A húzáson való részvétel automatikus, de nem ingyenes.

 

A francia a francia szerencsecég, a la Française des Jeux (FDJ) február elején bejelentette, hogy az angol "Millionaire Raffle" mintájára ők is bevezetik az EuroMillions szelvényekre nyomtatott sorszámok ("My Million code") kisorsolását minden húzás után.

 

A "My Million code" kisorsolása talán leginkább a magyar Joker játékra hasonlít, azzal a különbséggel, hogy az azon való részvétel automatikus, tehát minden Franciaországban játékba küldött szelvény részt vesz a sorsoláson. Alkalmanként egy sorszámot sorsolnak ki, melynek tulajdonosa 1 millió eurót tehet zsebre függetlenül attól, hogy jól tippelte-e meg a számokat, vagy sem. Ez azt jelenti, hogy éves szinten 100 embert emelnek a milliomosok sorába, ami euróban számolva még mindig nagy szó.

 

A plusz pénz persze nem a fákon nő. Angliában a Millionaire Raffle-t az euró és a font árfolyamkülönbségének ellensúlyozására találták ki, Franciaországban viszont február 4-e óta minden EuroMillions szelvény 50 centtel többe kerül, amiből a "MyMillions" nyereményalapját képezik.

 

A "MyMillions code" tehát kizárólag a Franciaországban vásárolt EuroMillions szelvényeken található meg. A 2 betűből és 7 számjegyből álló kódra érdemes odafigyelni, ellenkező esetben hatalmas összeg landolhat a kukában, ami igen nagy kár lenne!

 

Címkék: euromillions, lottó,