Úgy érezte szerencsés napja van, vett pár lottót, 43 milliárdot nyert

2014-09-08
Az ötgyermekes kaliforniai férfi azonnal ki is lépett munkahelyéről, ahol már 35 éve dolgozott.

 

Rick Knudsen csak akkor szokott lottót venni, ha „szerencsésnek érzi magát” - évente úgy négy vagy öt alkalommal. Az 53 éves férfi elmondása szerint idén augusztus 21-én különösen szerencsésnek érezte magát, így 5 dollárért vett szelvényeket a MegaMillions lottóra gépi játékkal, tehát nem saját számokat megjátszva.

 

A szelvényen lévő első számsor (5, 31, 34, 41, 7 + 75) másnap élete legszerencsésebbjének bizonyult, hiszen megnyerte vele a MegaMillions 180 millió dolláros jackpotját. 

 

A házaspárt Rick húga hívta fel szombat reggel a hírrel, hogy valaki az ő környékükön vásárolt szelvénnyel nyerte meg a MegaMillions jackpotját. „Vettél lottót?” kérdezte. „Azonnal megnéztem a számokat, háromszor is ellenőriztem, aztán szóltam a feleségemnek, hogy ő is nézze meg.” – mesélte a férfi. Mivel a bankok zárva voltak, otthon rejtették el a szelvényt. 

 

Knudsen azonnal kilépett munkahelyéről, ahol tetőfedő elemek értékesítésével foglalkozott, már 35 éve. Szerdán feleségével jelent meg a Kalifornia hetedik legnagyobb lottónyereményének számító összeg átvételét követő sajtótájékoztatón. 

 

A férfi az egyösszegű nyereménykifizetést választotta, így az adók levonása után 80,25 millió dollárt (19,4 milliárd forintot) utalnak át majd a számlájára. Azt tervezik, hogy a pénzből építenek maguknak egy új házat valahol a dél-kaliforniai hegységben, vesznek néhány autót, és egy nyaralót Hawaiin. A nyereményből persze támogatják majd három unokájukat, lányukat és négy fiúkat is. „Jó hosszú lett a bakancslistánk.” – vallotta be a szerencsés nyertes.