USA - Hollandia: Sokat ér a rutin

2019-07-07
A 2019-es női foci-vb fináléját USA és Hollandia játssza. Az Egyesült Államok az előző két vb-n is finalista volt, a narancs-mezes csapat számára viszont egészen új ez a terep

USA - Hollandia

FIFA Women's World Cup - Döntő

 

Online sportfogadás tipp:  USA nyer

Unibet odds: 1.45

Kezdés: vasárnap, 17:30

 

USA sok sportban egyeduralkodó női vonalon (is). Kosárlabdában sérthetetlen, vízilabdában szintén, és talán nem túlzás kijelenteni, hogy a labdarúgás is ide sorolható. Az előző két vb-n döntőt játszott, 2011-ben Japán kibabrált vele, de 2015-ben Kanadában már Rapinoe-ék nyertek 5-2-re. Minden idők egyik legjobb fináléja, sőt női vb-meccse volt rengeteg eseménnyel.

Ha itt a 2019-es döntőben fele annyi történés lesz, már jól járunk.

USA számára tehát nem idegen terep a vb-döntő, ám a hollandok nem nagyon jártak ilyen magasságban. Az elődöntőben is érezhető volt rajtuk, hogy nem igazán tudnak mit kezdeni a helyzettel, a megilletődöttség látható volt a narancs mezes csapaton. A svédek sokkal agresszívebben játszottak, de hiába voltak mezőnyfölényben, gólt nem tudtak lőni. Aztán a svédek fáradni kezdtek, Martensék felbátorodtak, és a hosszabbításban meg is szerezték a győztes gólt.

Igen ám, de ha a döntőben is ennyire gyámoltalanul kezd Hollandia, akkor biztos nem 0-0 lesz az eredmény a 60. perc környékén. Már csak azért sem, mert USA eddig minden meccsén villámrajtot vett. Az Egyesült Államok meccsein mindig volt gól az első 15 percben. Sokkolja ellenfeleit Jill Scott csapata. A nyitómeccsen a thai együttes a 12. percben kapta az elsőt, Chile 11 percig bírta. Svédország már a 3. percben kapitulált! Aztán az egyenes kieséses szakaszban sem változott semmi a gyors gólokat illetően.

A spanyol együttest Rapinoe a 7. percben mattolta büntetőből. Aztán Rapinoe a franciák ellen is betalált az előre hozott döntőnek titulált Franciaország elleni meccsen az 5. percben. Aztán egy újabb európai csapat, Anglia sem bírta sokáig, Press a 10. percben szerezte meg a vezető gólt.

Szóval USA nem szokott alibizni a meccsek elején. Ha a hollandok megilletődöttek lesznek, ha megint lassan kezdenek, akkor ez a finálé félidőre eldől. USA nagyon jó fizikálisan, messze a legjobb. A rutinja is megvan, ez nem egy fiatal, rutintalan együttes, ez egy összeszokott, finomra csiszolt gépezet. Nem véletlen, hogy nagy favorit az Egyesült Államok. A mi tippünk, hogy Alex Morganék behúzzák a döntőt, Hollandiának pedig marad az ezüst.

Címkék: sportfogadás, tipp,