UFC: Cain Velasquez lehet Ngannou következő áldozata

2019-02-14
Hétvégén ismét UFC Fight Night, ahol egy igazi nehézsúlyú ütközetet is rendeznek, Cain Velasquez összecsap Francia Ngannou-val. Vélhetően nem lesz hosszú meccs!

F. Ngannou  - C. Velasquez

Online sportfogadás tipp: Ngannou nyer

Unibet odds: 2.40

Kezdés: 2019.02.18. 04:00

 

A következő UFC Fight Night főmeccse lesz az Ngannou - velasquez találkozó, vagyis 5 menetre van tervezve a meccs. Persze, nem kis csoda lenne, ha ezen az ütközeten végig is menne az öt menet. Ahol akkora erejű ütések záporoznak, mint a nehézsúlyban, ott nagyn ritka, hogy végigmegy ötször öt perc.

Ilyen volt a Miocic-Ngannou ütközet, de az tényleg egy kivétel volt, egyrészt az, hogy Ngannou végig bírta szuflával, másrészt az, hogy Miocic nem tudta befejezni a meccset, és 'kicsinálni' ellenfelét. Ngannou aztán picit megtört, a Miocic elleni meccs előtt úgy nézett ki, hogy ő lesz a nehézsúly királya pár évig, aki felmegy az oktagonba, aztán mindenkit kiüt. Miocic picit helyre tette, aztán volt egy Derrick Lewis-Ngannou ütközet, ahol Lewis nyert egy olyan meccsen, ahol Francis kis túlzással semmit sem csinált, a meccs után azt nyilatkozta, hogy csak a cardióját akarta tesztelni, hogy mit bír a teste. Kibírta a három menetet állóharcban, de kikapott.

Aztán jött egy újabb fight Night, ahol már az igazi francia Ngannou-t láthattuk. Curtis Blaydes ellen Pekingben meccselt, aztán 45 másodpercre volt szüksége, hogy kiüsse ellenfelét. Blaydes belenézett a pofonba, ahogy mondani szokás.

Ngannou papíron 32 éves, amit vagy hiszünk, vagy nem. Kameruni származású, voltak hírek, hogy akár 10 évvel is idősebb lehet, aminek akár lehet is alapja. Nem ő lenne az első afrikai származású sportoló, akinek valós kora picikét magasabb lenne, mint amit a papírok mondanak. Franciaországba emigrált, aztán kétkezi melósként is dolgozott, de volt, aki meglátta benne a lehetőséget, és kiemelte őt, most pedig a UFC egyik olyan neve, akivel gálákat lehet eladni.

Cain Velasquez nem mai gyerek. Ő 36 éves (könnyen lehet, hogy Ngannou még több...), de ez a 36 év látszik is rajta. Legutóbb 2016 nyarán volt meccse a UFC-ben, szóval nagyjából két és fél éve nem lépett az oktagonba. Velasqueznek lett volna aztán meccse Werdummal, de nem engedték küzdeni. A hátában kellett valami csontot helyre rakni, pontosan mit csináltak vele, mi innen aligha mondjuk meg, de nem véletlenül nem engedték küzdeni. Térdszalagjait is műtötték, szóval volt egy kis rehabilitáció, aztán nyílván az AKA-ben folyamatosan építette fel magát. Ott edz, ahol pl. Nurmagomedov és Cormier, a legjobb birkózók a UFC mezőnyében, de emlékezhetünk rá, hogy Curtis Blaydes is remek birkózó, Ngannou ellen mégsem tudta érvényesíteni azt, hogy jobb a talajon. Egyrészt a kamerunit le kell dönteni a lábáról, ez meg egyelőre csak Miocicnak jött össze. De Miocicnak is ki kellett húzni valahogy az első egy, másfél percet.

Mióta Velasquez oktagonba lépett, azóta Ngannou 7 meccset tolt le. Ezek közül ötöt megnyert, és igazából megnyerte volna Derrick Lewis is, ha komolyan veszi. Miocic jobb volt, de Velasquez két év fél éve nem küzdött téteccsen, most pedig odadobják Ngannou elé?! Érdekesség, hogy 2.90-ről indult Ngannou győzelmének szorzója, amely folyamatosan esik, most épp 2,40-en áll, de a trend alapján mire elkezdik a meccset, az esélyes ki fognak egyenlítődni.

Ngannou a világ legnagyobb ütője, és ezt bizonyítani is fogja. Velasquez biztos le akarja majd vinni a földre, de közel sem biztos, hogy ez sikerül neki. Ráadásul, ha le is viszi, aztán eltölt ott 1-2 menetet, itt öt menetre van kiírva a meccs, képtelenség, hogy ne nézzen bele egy komolyabb ütésbe, amit a kameruni elenged, és onnantól a meccsnek vége van.

Címkék: sportfogadás, tipp,