UEFA WOMEN'S EURO: Svédország-Dánia

2013-07-03
Július 10-én rajtol a női EB Svédországban! Az unibet sok érdekes fogadást kínál, tényleg széles a kínálat, de van itt egy tipp, ami mellett nem lehet elmenni. Nagy odds, nagy tipp, meglátjuk mi sül ki belőle, de mindenképp megér egy pár sort.

Svédország - Dánia

Tipp: Sofi Jakobsson NEM lesz kezdő Dánia ellen

Odds: 5.50

unibet

 

Csak a lényeg, nehogy levegye az unibet:

Lehet fogadni, kik kezdenek a dánok ellen a nyitómecsen. Arra, hogy Sofi Jakobsson nem kezd, 5.50-es az odds. Mindenképp fura. Mióta Pia Sundhage otthagyta az amerikai válogatott kispadját, és visszatért a svédekhez, mi nem emlékszünk olyan mérkőzésre, ahol Sofi Jakobsson kezdő lett volna.

Ő egy viszonylag fiatal tehetség, utánpótlás tornákon rendre kezdő volt, ám Pia Sundhage edzősködése alatt a felnőtteknél tán sosem kezdett.

Szóval nagyon úgy néz ki, hogy vagy az unibetnél tudnak nagyon jól valamit, vagy elnézték a szorzót...


A februári Algarve Kupán, ami a legnagyobb női torna az Olimpia, VB, EB után minden meccsen a padon kezdett a fiatal szőke támadó.

Barátságos meccseken Norvégia, Brazília és Izland ellen is a padon kezdett.

Tudni kell, hogy ez előtt Asslani nem volt az aktuális edző kedvence, mert magatartásbeli problémái voltak. Ám mióta Pia Sundhage lett a svédek edzője, Asslani alapembere a svéd csapatnak.

Tudni kell, hogy a svédek 4-4-2-t játszanak, és tudni kell, hogy Sundhage két alapembere elöl Schelin és Asslani. Megbonthatatlan duónak tűnik. Sem az Algarve kupán, sem barátságos meccseken nem bontotta meg ezt a párost elöl, és nem valószínű, hogy pont az EB első mecsén keverne bele.

Jakobsson egy agresszív játékos, sokat futó, gyors támadó. Talán Torghelle Sanyihoz lehetne hasonlítani. Sanyi is általában akkor jön, amikor Nikolic elfárad, és a 70 percet játszó védők ellen előnyben van. Sofi Jakobsson is általában Schelin vagy Asslani cseréjeként lép pályára, de hogy Sundhage kezdetné, az nem valószínű.


Egyébként a svéd női csapatban talán a középpálya összetétele kérdéses még, de Sofi Jakobsson igazi támadó, a 4-4-2-es rendszerben pedig nincs helye a középpályán. Persze előfordulhatna olyasmi, hogy a Schelin-Asslani-Jakobson trió egyszerre pályán van, de csak gólhátránynál, és nem a kezdőcsapatban.

Sundhage az amerikai csapatnál is 4-4-2-es rendszert alkalmazott, ott Morgan és Wambach volt a két támadó.

Sundhagénél tehát a középpálya összetétele lehet még kérdés, de felkészülési meccsen sosem próbálta ki a kezdőben Jakobssont.

 

Schelin a sokszoros BL győztes Lyon légiós egyértelmű kezdő, de éktársa Asslani lesz. Sokkal kreatívabb, gólerősebb támadó, mint Jakobsson, tényleg óriási meglepetés lenne, ha Sofi Jakobsson kezdene Dánia ellen.

 

Nem szabad sok pénzt rááldozni, de ki-ki pénztárcája szerint megpróbálhatja bejátszani, óriási tippnek tűnik! Hátránya az, hogy július 10-ig várni kell :d De ha bejön 5.50-es oddson, hatalmas kasza!

 

Címkék: sportfogadás, tipp,