Tuti tippek az Ötöslottó 2,5 milliárdjáért

Kerüljük a népszerű és a meseszámokat, ne felejtsünk el néhány ikszet elhelyezni a játékmező második felében, ne higgyünk a számsorok ismétlődésében, s végül óvakodjunk a szabályos geometriai alakzatoktól – röviden így lehetne összefoglalni, mire érdemes figyelnünk ahhoz, hogy ne kelljen megosztoznunk valakivel a főnyereményen.

 

Leírhatatlanul nagy öröm komolyabb pénzt nyerni a lottón, de még egy öttalalálatos esetében sem mindegy, hogy az mikor és hogyan történik meg velünk. Mondjuk most szombaton, amikor 2,5 milliárdot ér az ötös, vagy egy telitalálatot követő héten, amikor „csak” 85 milliót. De ha már egyszer akkora mázlink van, hogy minden számot eltaláltunk, jó lenne, ha legalább nem kellene megosztozkodnunk valakivel a főnyereményen. Nincs ugyanis bosszantóbb, mintha amiatt kell mérgelődnünk, hogy annak a "hülyének" is éppen most tudott ötöse lenni?

 

A fortunaweb.hu szerkesztősége ezért összegyűjtött néhány tuti tippet, amelyek segítségével jó esélyünk lehet arra, hogy egyedül vigyük el a jackpotot.

 

Az első és legfontosabb szabály: kerüljük a népszerű számokat! Ezeket ugyanis rengetegen megjátsszák, így ha kisorsolják őket, garantáltan több telitalálatos születik. Elég csak a 2004-es példát említeni, amikor is éppen azon a héten volt egyszerre négy darab ötös, amikor a kihúzott golyók között a 21-es, az 56-os, no és mellesleg a 10-es is szerepelt…

 

Érdemes tehát mellőzni a meseszámokat, mint például a 3-ast, a 7-est, a 21-est, a 33-ast és a 77-est. Ugyancsak kerüljük a történelmi számként elhíresült 56-ost, valamint a népszerű szeretkezési pózra utaló 69-est is. Sokan előszeretettel ikszelik be születési dátumukat, ami felnőttek lévén ugyebár 19-essel kezdődik, ezért ettől is érdemes eltekinteni. Ezt a megállapításunkat támasztja alá az is, hogy mikor 2009 novemberében háromfelé oszlott a jackpot, a nyerő számsor így festett: 15, 19, 45, 63 és 68.  

 

Ugyancsak kerülendő az 1-es, a tökéletes számnak tartott 12-es, valamint a balszerencsésnek tartott 13-a is, hogy csak néhányat említsünk a teljesség igénye nélkül. Ne csodálkozzunk, hogy más is nyer rajtunk kívül, ha a számsorunkban egyszámjegyű egyedünk van, mert ezekkel is rengetegen próbálkoznak. 

 

A második tanács, amire érdemes odafigyelnünk, hogy a számmező második felében, vagyis a 46-től 90-ig terjedő szakaszon is helyezzünk el legalább egy, sőt, még jobb ha kettő, esetleg három ikszet. Talán el sem hiszik, de rengeteg játékos van, aki a szelvénye kitöltésekor egyszerűen el sem jut idáig, mert addigra már végzett az öt jelöléssel. E javaslatunk mellett szól az is, hogy akik a születési időpontjukkal kísérelnek meg milliárdokat nyerni, azok értelemszerűen sűrűbben jelölik be a számokat 1-től 12-ig, illetve 1-től 31-ig.

 

Egy svájci matematika-professzor egy éven keresztül vizsgálta, hogy az emberek milyen számokkal próbálnak meg a számsorsjátékokban frankmilliókhoz jutni. Nos, ő azt tapasztalta, hogy sokan hisznek a számsorok ismétlődésében. Ezért aztán szívesen választják mondjuk azokat a számokat, amelyeket egy évvel korábban ugyanazon a héten, néhány nappal előbb egy szomszédos országban, vagy ugyanott, de egy másik játékban sorsoltak ki. Itt jegyezzük meg, a lottó olyan játék, ahol minden egyes sorsoláson az összes variációnak ugyanakkora a valószínűsége, így az ismétlődésnek is éppúgy 1 a közel 44 millióhoz az esélye, mint bármelyik más kombinációnak. Arról nem is beszélve, hogy emlékeink szerint ez is csak egyszer, Bulgáriában fordult elő. Jókora botrány is lett belőle.

 

Aztán akadnak olyanok is, akik ikszelésükkel valamilyen szabályos geometriai alakzatot, például átlót helyeznek el a játékmezőben, esetleg annak mind a négy sarkában lévő számot bejelölik, ezért ezt a módszert sem érdemes alkalmaznunk. A Valami Amerika című filmben például András az 1, 2, 3, 4, 5 számsorral ütötte meg a főnyereményt. Ha azonban igazán sokat akarunk nyerni, inkább ne próbálkozzunk ezzel, sőt, a 86, 87, 88, 89, 90 kombinációval sem, mert ha valamelyik esetleg bejönne, meglepődnénk, hogy ez rajtunk kívül milyen sokaknak jutott még az eszébe. 

 

Szintén rengetegen hisznek abban, hogy a leggyakrabban vagy a legritkábban kisorsolt, illetve a legrégebben pihenő számok kerülnek majd elő a sorsológömbből. Az ő kedvükért eláruljuk, hogy a legtöbbször a 75-öst ,a 29-est, a 3-ast, a 77-est, és a 13-ast húzták ki, míg a legritkábban a 88-as, a 63-as, az 5-ös, a 30-as, a 87-es,valamint holtversenyben a 30-as és a 48-as jött elő. A leghosszabb ideje pihenő számok pedig a 10-es, 87-es, a 71-es, a 17-es és a 46-os, De a háromból bármelyik elképzelésre is esküszünk, akkor is legfeljebb egy, vagy két számot válasszunk be közülük a saját „nyerő” ötösfogatunkba. 

 

A szabályosságra való törekvést szintén érdemes kerülnünk a lottóban, mert ritkán esik meg, hogy szép egyenletesen helyezkednek el a számok a játékmezőben. Csak emlékeztetőül hozzátesszük, hogy az eddigi legnagyobb, 5 milliárd 92 milliós ötöslottó-nyereményt a családtagok életkora alapján kiválasztott számokkal, a 4, 15, 46, 49, 59 kombinációval érték el. Ebben a számsorban a 4-es háromszor, az 5-ös és a 9-es pedig kétszer tűnik fel, ráadásul három számot is találunk a játékmező második feléből. Ugye most már elhiszik, nem is olyan véletlen, hogy azon a héten csupán egyetlen telitalálatos született?

 

Címkék: lottó, ötöslottó, tipp,