Túlélt egy repülőgép szerencsétlenséget, majd nyert $1 milliót

2016-08-19
Egy 62 éves indiai férfi 1 millió dollárt nyert a reptéren vásárolt tombolán hat nappal azután, hogy megmenekült egy leszállás közben kigyulladt repülőről.

 

Mohammad Basheer Abdul Khadar számára két szám bizonyult hihetetlenül szerencsésnek: az EK521 és a 0845. A Dubaiban élő férfi - aki rajta volt azon az EK521 jelű Emirates járaton, mely augusztus elején balesetet szenvedett leszállás közben -  pár nappal később igen komoly összeget nyert egy tombolán. Khadar 0845 számú szelvényét a Dubai Nemzetközi Reptér Dubai Duty Free Millennium Millionaire elnevezésű játékán sorsolták ki, és így egy csapásra 1 millió dollárral (276 millió forinttal) lett gazdagabb. 

 

Az Emirates EK521 járata

 

A 62 éves Khadar – aki egy dubai autókereskedésben dolgozik flotta adminisztrátorként – épp a családjához utazott haza Indiába, és út közben vett egy tombolaszelvényt, ahogyan azt eddig is szinte minden alkalommal tette, mikor hazautazott.

Khadar a számításai szerint az általa vásárolt 17. szelvénnyel nyerte meg ezt az óriási összeget, csupán négy hónappal decemberi nyugdíjazása előtt.

 

Mohammad Basheer Abdul Khadar

 

“37 éven keresztül dolgoztam Dubaiban, és mindig úgy éreztem, hogy ez az én helyem. Egyszerű életet élek, és most, hogy itt az ideje, hogy nyugdíjba vonuljak, úgy érzem Isten adott nekem egy második életet, mikor túléltem a repülőgép balesetet, és megáldott ezzel a pénzzel.” – nyilatkozta a Gulf News-nak adott interjújában.

Khadar szerint megmenekülése “csoda” volt, melyet csak Istennek köszönhet. „Tudom, hogy Isten valamilyen különleges ok miatt mentette meg az életemet.” Elmondása szerint nyugdíjba vonulását követően visszatér Indiába, és olyan munkát vállal, mellyel a rászorulóknak tud segíteni.

“Áldottnak érzem magam, hogy nyertem a Dubai Duty Free-n, és alig vártam, hogy megoszthassam a hírt a családommal. Ha a terveimről kérdez: szerencsétlen helyzetű gyermekeken szeretnék segíteni. Nem akarom a pénzt alapítványnak adni, sem vállalkozásba kezdeni. Megyek, és magam kutatom fel a rászoruló embereket, és nekik adom a pénzt. Magam is szegény voltam, tudom, min mennek keresztül ezek az emberek.” – állítja a szerencsés nyertes.

 
Címkék: lottó, lottónyertes,