Továbbra is százszázalékos a Veszprém

2012-11-24
Ezt a meccset is megnyerte a Veszprém kézilabdacsapata a férfi Bajnokok Ligájában.

 

Az MKB Veszprém a hatodik mérkőzését is megnyerte a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában. Szombaton a vendég svéd Sdvehof nem tudott megálljt parancsolni a magyar elitgárdának, amely - akárcsak egy hete Göteborgban - most is tízgólos győzelmet aratott.

 

A két csapat egy héttel ezelőtt Göteborgban találkozott, akkor a Veszprém 32-22-re diadalmaskodott.

 

Eleinte fej fej mellett haladt az egyformán sokat hibázó két csapat. A Sdvehof kapusa, Thomas Forsberg remekelt, együttese az általa megszerzett labdákból élt. A 19. percben, 8-10-nél időt kért a Veszprém, majd a gyorsabb támadásoknak, valamint a friss cseréknek köszönhetően egyenlített. Nagy nehezen a vezetést is sikerült megszereznie, és így előnnyel zárta a félidőt.

 

A második játékrészt jól kezdte az MKB, és ahogy 21-17-re megugrott, időt kértek a skandinávok. Közelebb férkőzni azonban nem tudtak, negyedórával a vége előtt 24-20 volt az állás. A mezőny legjobbja, Nagy László mind védekezésben, mind támadásban rengeteget segített együttesének.

 

Hazai ritmusváltással tovább nőtt a két csapat közötti különbség, az 50. percben már 28-20 állt az eredményjelzőn. A hajrában aztán már a "közte tízet" ostromolta a Veszprém, s végül össze is jött ez a különbség.

 

A magyar bajnok jövő szombaton Celjében lép pályára.

 

Férfi BL, 6. forduló: 

B csoport:

MKB Veszprém-Sdvehof (svéd) 34-24 (17-15) 

gól: Dzsamali 6, Sulic 6, Császár 5, Laluska 3, Iváncsik T. 3, Oneto 3, Nagy 2, Chema 2, Ugalde 2, Iváncsik G. 1, Perez 1, illetve Bliznac 5, Friden 3, Larsson 3, Tönnesen 3, R. Johansson 3, Apelgren 2, Schefvert 1, Ottoson 1, Nielsen 1, Albrechtson 1, T. Johansson 1

 

Forrás: MTI

 

Címkék: kézilabda,