Továbbjutott a Fradi

2014-07-11
A máltai döntetlen után a Ferencváros a Puskás Stadionban 2-1-re legyőzte a Sliema Wandererst, így bejutott az Európa Liga-selejtező második fordulójába.

 

A következő körben a horvát HNK Rijeka lesz a magyar bajnoki bronzérmes ellenfele. A találkozó előtt - az index videós beszámolója alapján - több száz szurkoló tiltakozott a klub új stadionjának beléptetési rendszere ellen. A drukkerek "kirekesztett fanatizmus" feliratú drapéria mögött a Keleti pályaudvartól a meccs helyszínére vonultak és egyebek mellett azt skandálták a klubelnököt megszólítva, hogy "Kubatov, nem kell a szkenner". A szurkolók azt kifogásolják, hogy biometrikus adatok megadása nélkül nem lehet majd az új stadionba bejutni.

 

Európa Liga-selejtező, 1. forduló, visszavágók:

Ferencváros-Sliema Wanderers (máltai) 2-1 (1-0)

Puskás Ferenc Stadion, 5000 néző, v.: Valjic (bosnyák)

Továbbjutott: a Ferencváros 3-2-es összesítéssel.

gólszerző: Ugrai (14., 11-esből), Busai (56.), illetve Scozzese (60.)

piros lap: Barbetti (92.)

sárga lap: Dilaver (4.), illetve Barbetti (36., 92.), Ohawuchi (45.), Scerri (80.), Bianciardi (85.)

 

Ferencváros:

Dibusz - Dilaver, Mateos, Nalepa, Bosnjak - Somalia, Gyömbér, Busai (Böde, 70.), Kukuruzovic (Cukic, 88.) - Lauth (Nagy D., 73.), Ugrai

 

Sliema Wanderers:

Zammit - A. Muscat, Scozzese, G. Muscat (Cilia, 80.), Bianciardi - Potezica, Mintoff, Barbetti, Scerri - Mifsud, Ohawuchi

 

Rendkívül alacsony színvonalú és sok technikai hibával találkozót láthatott a közönség, amely azonban így is láthatott gólt az első félidőben, ugyanis a kezezés miatt megítélt ferencvárosi büntetőt Ugrai értékesítette. A folytatásban is inkább a magyar csapat támadott, szórványos próbálkozásait pedig szerencse kísérte, így megduplázta előnyét, csakhogy a máltaiak szinte első támadásukból szépítettek. Noha a vendégek egyetlen találatra kerültek a továbbjutástól, a hátralévő időben is a Ferencváros irányított, így nem forgott veszélyben 2. fordulós szereplése, sőt, egy ízben a kapufa mentette meg az újabb góltól a szigetországiakat.

 

Forrás: MTI

Címkék: labdarúgás,