Tovább tart a fogadási őrület William és Kate újszülött fiára

2013-07-23
Jó időszak ez a fogadóirodák számára, hiszen William és Kate első gyermekének születési dátumára vonatkozó fogadási roham után most az újszülött nevére fogadnak őrült módon a játékosok.

 

A Ladbrokes-nál hétfő reggel, miután híre ment, hogy Katalin vajúdik, pár óra alatt 50 ezer fogadást regisztráltak a bébire. A vállalat szóvivője, Alex Donohue elmondta, hogy a fogadók nagyobbrészt kis összegeket tesznek fel a baba nevére, sokan csak azért, mert legalább ilyen módon részt szeretnének venni a nagy eseményben.

A fogadóirodák közlése szerint a fogadás volumene hasonlít arra, mint amit a brit FA Kupa döntőjénél szoktak tapasztalni, eddig összesen több, mint 1 millió font értékben érkeztek tétek a hercegre a világ minden tájáról. Egy szerencsés ausztrál fogadó például ezer fontot tett arra, hogy fiú lesz az újszülött – erre a múlt héten még közel húszszoros szorzóval lehetett fogadni! 

A Coral fogadóiroda a vállalat történetének legnagyobb, nem sportjellegű eseményének nevezte a trónörökös születési körüli hisztériát. „Az egész világ arra várt, hogy Kate elkezdjen vajúdni, és most, hogy ez megtörtént, egy másik fogadási őrület kibontakozásának lehetünk tanúi. A fogadók most a neveket találgatják.” – nyilatkozta Nicola McGeady, a cég sajtósa. 

 

Jelenleg a nevek közül a George a legnépszerűbb (2/1), ezt követi a James (7/2), majd az Alexander (7/1). De ötezres nyereményszorzóval lehet például arra is fogadni, hogy a hercegi pár esetleg követi Kayne West példáját, és „North”-nak nevezi el fiát.

A névre fogadó nagyközönségnek egyébként valószínűleg még egy ideig várniuk kell, hogy beválthassák szelvényeiket, hiszen a királyi család általában nem szokott sietni a gyerek nevének nyilvánosságra hozatalával: II. Erzsébet és Fülöp herceg például egy hónapot várt Károly herceg esetén.

 

A PaddyPowernél 7/4 szorzóval lehet arra fogadni, hogy Cambridge ifjú hercegének első szava a „papa” lesz, és 10/11-gyel arra, hogy a srác nagybátyja, Harry herceg nyomdokaiba lép, és még a 17. születésnapja előtt ellátogat egy nightclubba.  Ennél az irodánál lehet azt is megtippelni, hogy milyen színű ruhát fog viselni Kate testvére, Pippa Middleton, mikor először megy látogatóba a kórházba.

A másik nagy brit iroda, a Ladbrokes valószínűbbnek tartja, hogy William fogja tartani a babát a kórházból való távozáskor, erre 4/7-es nyereményszorzót ajánlanak, míg arra, hogy Kate karjaiban lesz a kis herceg 6/4-et. Itt lehet arra is fogadni (33/1-es oddsszal), hogy a trón harmadik várományosa egy napon az olimpián fogja képviselni szülőhazáját. Ez nem is olyan elvetemült ötlet, hiszen Zara Phillips, a királynő unokája ezüstérmes lett díjugratásban.

 

Természetesen továbbra is folynak a fogadások az olyan népszerű kategóriákra is, mint a gyerek hajszíne, vagy hogy melyik egyetemre fog járni. Arra is tippelhetünk, hogy melyik magazinban jelenik meg róla az első fotó, hogy hova lesz majd az első tengerentúli utazása, vagy hogy hogyan fogják hívni majd az első barátnőjét.

 

Az irodák  persze megpróbálják minél tovább fenntartani fogadási hisztériát, már lehet fogadni William és Kate következő gyermekére is ;)

 
Címkék: fogadás,