Elérte a jackpot plafont az EuroMillions lottó SzuperJackpotja! Már 59,2 milliárd a tét!

2017-10-04
Most most sem volt telitalálatos az EuroMillions Szupersorsoláson, így a jackpot pénteken ismét 190 millió euró, azaz 59,2 milliárd forint! Ennél többet most a világ egyetlen másik lottóján sem lehet nyerni!

 

Szeptember 15., péntek különleges nap volt az EuroMillions lottó játékosai számára - ekkor tartották az évente csupán pár alkalommal megrendezett SuperDraw-t, azaz Szupersorsolást, idén ráadásul másodszor! Mivel a szeptember 15-i sorsolás óta senki sem találta el az összes nyerőszámot, a jackpot halmozódott, elérte a 190 millió eurós jackpot plafont, tehát pénteken 190 millió euró, azaz 59,2 milliárd forint vár majd gazdára! 

 

De mi is az az EuroMillions Szupersorsolás?

 

EuroMillions lottó szabályzata értelmében a szelvényeladásokból befolyó pénz egy része (egész pontosan 8,6%-a) folyamatosan egy elkülönített nyereményalapba vándorol, és ebből a szervezők bizonyos időpontokban (évente 2-3 alkalommal) 100-130 millió euróra egészítik ki az EuroMillions éppen aktuális jackpotját. Ez a SuperDraw, melynek időpontját csak 1-2 héttel a sorsolás előtt jelentik be, és melyet először a játék fennállásának 3. évében, 2007. február 9-én tartottak.

A Superdraw nem egy külön sorsolás, hanem a normál EuroMillions játék keretében növelik meg egy csapásra a jackpotot. A Szupersorsoláson ugyanúgy lehet részt venni, mint bármelyik más EuroMillions sorsoláson, a szelvény is ugyanannyiba kerül. 

A Szupersorsolásról bővebben a theLotter online lottózó összeállításában olvashatnak.

 

Mi történik, ha nem nyerik meg a Szupersorsolás jackpotját?

 

Ha a Szupersoroláson senki sem nyer (ahogyan az most történt), a jackpot tovább halmozódik a következő EuroMillions sorsolásra. A jackpot egészen addig halmozódik, míg valaki meg nem nyeri, vagy el nem éri az EuroMillions Szupersorsolás €190 milliós jackpot plafonját. A jackpot négy sorsoláson keresztül maradhat ezen az összegen. Ha ezután sem nyeri meg senki, az összeget a következő legmagasabb nyerőosztály nyertesei között osztják szét. Ekkor előfordulhat az az eset, hogy egy 5+1 találatossal többet lehet nyerni, mint egy 5+2 találatossal!

 

Hogyan lehet játszani?

 

A tíz európai ország lottótársasága által szervezett EuroMillions (nem összekeverendő az immár Magyarországon is kapható EuroJackpottal!) a legnagyobb és legnépszerűbb összeurópai lottójáték, melyet minden kedden és pénteken este sorsolnak.

A játék szabályai értelmében a játékosoknak 50 főszámból kell kiválasztaniuk 5-öt, és 12 plusz számból még 2-t. A jackpot mind az 5+2 szám eltalálása esetén jár, de már két főszám eltalálásáért is fizetnek valamennyit. 

Az EuroMillions-on természetesen nem csak a játékot szervező tíz ország állampolgárai vehetnek részt, és az online lottózóknak köszönhetően már utazni sem kell egy-egy szelvény beszerzéséhez. Ezekben az online lottózókban (pl. TheLotterLottosend), egy kis felár ellenében bárki megveheti a szelvényét, de a Lottolandnél például arra is van lehetőség, hogy a kihúzott számokra szelvény nélkül fogadjunk. 

 

EuroMillions szelvény vásárlása a TheLotter oldalán

Fogadás az EuroMillions számaira a Lottoland oldalán

EuroMillions szelvény vásárlása a Lottosend oldalán