Tour de France: Mindent átírt az időjárás

2019-07-27
A 2019-es Tour eddig is a kiszámíthatatlanságról szólt, és ez a pénteki etapon is folytatódott. Fura lenne, ha a 20. szakaszra nem jutna a meglepetésből.

Tour de France - 20. szakasz

Online sportfogadás tipp:  S. Yates előrébb végez, mint Nibali

Unibet odds: 1.28

Kezdés:  2019.07.27. 14:20

 

Pénteken a Tour egyik legizgalmasabb szakasza állt előttünk. Nem is volt hiány eseményekben, bár való igaz, egyikre sem számítottunk. Rögtön a rajt után pár km-rel az összetettre is esélyes Pinot feladta a Tour-t, pedig kiváló erőben volt. A térde fájt, és bár sírva tekert még pár km-t, belül tudta, hogy ebből már nem lesz semmi, de vitte a szíve, és nem volt hajlandó leszállni a bicóról. Nagyon megrázó pillanatok voltak, de kénytelen volt feladni a versenyt, nem bírta a térde.

Aztán amikor ezen túltették magukat a mezőnyben, meg mi a TV-k előtt, jött a jégeső a szakasz vége felé. Épp egy hegyi lejtmenet előtt állt a mezőny, sokat már lefelé gurultak, Yates, Bernal, Nibali, Alaphilippe, stb. és ekkor jött a hír, hogy a szakasznak vége. Sokaknak jól jött a jégeső, sokaknak nem.

Aztán a hegyi befutó számított, Bernal támadása pedig sárga trikót ért. Aztán a nem várt események sora este a szakasz után is folytatódott, kiderült, hogy a szombati etap is rövidítve lesz, de ez előre, méghozzá úgy, hogy a szakasz utolsó hegye marad, meg előtte viccből gurulnak még 30 km-t, hogy bemelegedjenek.

Így nagyjából el is dőlt, hogy Bernal nyeri a sárga trikót, bár itt előre semmit nem lehet kijelenteni. Érdekes lesz a hegyi pontverseny, mert így egy hegy maradt, a pöttyös trikót Bardet megnyerheti akkor is, ha már nem szerez pontot. Márpedig nem fog, de akkor nekik bíznia kell abban, hogy Bernal, Yates vagy Quintana ne nyerjen szakaszt.

Viszont S. Yates nagyon jó erőben van, amikor pénteken megtudta, hogy a lejtmenetet sem fejezheti be, amikor épp felért Bernalra, hát majdnem dührohamot kapott. Ő és Barnal nagyon jó erőben voltak, egymást segítve Yates vitte volna a szakaszt, Bernal pedig a sárga trikót.

S. Yates-ben maradt még erő, és az fix, hogy így a hegyi trikót megpróbálja megszerezni. Ehhez 40 pont kell neki, azaz szakaszgyőzelem. Akár el is gurulhat az összetettben jól állóktól, és azt láttuk, hogy egyedül is jó tempóra képes. Az unibet Nibalival tette párba, hogy melyikük végez előrébb. Nem nagy odds van Yates-en, mindössze 1.28, de kizárt, hogy ne jöjjön. Még csak lejtmenet sem lesz ma, ahol mondjuk Yates bukhatna. Nibali gyenge, és egy ilyen etapot egyébként sem nyerhet meg, mivel szökés itt aligha alakul ki, erőből pedig ő most képtelen egy ilyen etapon akár a top50-re is.

Címkék: sportfogadás, tipp,