Tour de France 2018: A szakasz, ahol eldőlhetnek lényegi kérdések

2018-07-19
Szerdán végre volt egy kis mozgolódás a nagyok között, ám ismét bebizonyosodott, hogy a Sky-t nem lehet megverni. Csütörtökön a L'Alpe d'Huez-en próbálkozhatnak a kihívók.

Tour de France 2018 - 12. szakasz

Online sportfogadás tipp: Zakarin előrébb végez, mint Fuglsang

Bwin odds: 1.50

Kezdés: csütörtök, 12:20

 

Mivel elég kevés idő maradt a kezdésig, csak gyorsan a lényeg. Szóval csütörtökön 3 kemény emelkedő vár a mezőnyre, befutó a legendás Alpe d'Huez-en lesz. A hegyet 726 méternél kezdik, aztán 1800 méter fölé kell menni, mindezt durván 14 km hosszan. Nem a leghosszabb hegy, de az egyik legkeményebb a Tour történetében.

 

Itt a szakasz végén sokkal okosabbak leszünk az összetettet illetően, ám mi most nem erre fogadunk. A mi tippünk, hogy Zakarin ezen a nem akármilyen szakaszon megelőzi a dán Fuglsangot. Utóbbi az Astana első számú embere épp ellentétes utat jár be, mint az orosz. Jakob egyre kevesebb erőt mutat, tegnap az első olyan etapon, ahol volt támadás, rögtön perc fölött kapott még Zakarinhoz képest is. Az orosz kerekes 1.58-at kapott Thomastól, míg Fuglsang 3:53-at. Kangert segített neki, ha nincs az észt, bőven 5 perc fölött kap Thomashoz képest.

Fuglsang írta twitteren:

'I felt good during the stage, I was able to follow. But with 10km to go the light went out and I couldn’t follow the group that started attacking. From that moment I went in ‘survival-mode’ and tried to go the finish as fast as possible'


Nyílván minden etap más, lehet rossz napja bárkinek, de ha tegnap 10 km-rel a vége előtt 'lement a redőny', akkor mi lesz ma. A tegnapi utolsó emelkedő közel sem volt olyan kemény, mint lesz a csütörtöki.  Viszont Zakarin épp kezd magára találni, eleve jó a hegyekben, és szerdán sem kapott sokat. A top versenyzőkkel nem bírta a tempót a végén, Froome és Thomas támadása nem ízlett már neki, ahogy senkinek sem. Viszont ő csapattárs, segítő nélkül kapott 1.58-at, azaz durván két percet a szakaszgyőztes Thomastól, míg Fuglsang úgy kapott pár másodperc híján 4 percet, hogy Kangert tempót ment neki.

A tippünk tehát, hogy ez ma sem lesz másként. A dán Fuglsang nem tűnik erősnek, Zakarin pedig összetettben a top10-ért harcol, jelenleg a 13. helyen áll, Thomashoz képest 4:58 a hátránya. Jelenleg az etap rajtja előtt épp Fuglsang van előtte a 12. helyen, köztük mindössze 5 másodperc van. Ha minden úgy alakul, ahogy várjuk, akkor az orosz délután már nemhogy Fuglsang előtt, de akár a top10-ben is ott találhatja magát.

Címkék: sportfogadás, tipp,