Totótippelő : 2012. 38. játékhét 2 forduló

2012-09-21
Újra itt a TOTÓTIPPELŐ! A hétközi TOTÓ-n nem lehetett sokat kaszálni, 100 Ft-ot fizetett a 10-es mindössze. Garantáljuk, hogy ha valaki 10-et a hétvégén telibe talál, az sokkal jobban jár majd. Sőt ahogy a listát átfutjuk, nem lenne meglepő, ha telitalálat nélkül záródna a hétvége! Brutális meccsek várnak ránk, ahol tényleg csak tippelni lehet!!! Ha valakinek sikerül minden meccs kimenetelét eltalálnia, 2.80 millió Forint ütheti a markát, amennyiben egyedül teszi ezt!

1. Schalke 04 – Bayern München 2
Igazi rangadó rögtön a lista elején.  Kétesélyt ellőni itt az első meccsen nem túl jó, ezért rizikózni kell! Utolsó három S04-Bayern találkozó bajor sikerrel ért véget. Hét közben mindketten kupameccset játszottak, de amíg a gelsenkircheniek Görögországba ’kirándultak’, addig a Bőrgatyások otthon játszottak a Valenciával. Mindkét csapat nyert, így a motivációval, hangulattal nem lehet probléma. Tippelni márpedig kötelező, és mi azt mondjuk, nyer a Bayern. Talán a S04 az oda-vissza út miatt fáradtabb lesz, és amúgy sem megy nekik a bajorok ellen az utóbbi időben. Ráadásul ez a Bayern most bajnok akar lenni, Sammerrel is nagyot húztak, egy jó értelembe vett gyilkos társaság lesz idén, és nem fognak kiengedni egy pillanatra sem.  A BL meccseken egyik csapatból sem dőlt ki senki, így az edzők csak azon játékosokra nem számíthatnak, akik régóta sérüléssel bajlódnak. A Schalke kulcsjátékosai egészségesek, vendégeknél Contento, Gomez és Alaba nem bevethető még mindig.


2. Hamburg – Dortmund 2
A hamburgi csapat úgy kezdte a szezont, mint tavaly. Azaz pocsékul… Utolsó előtti helyen állnak, három találkozójukból hármat elveszítettek! A Borussia hét ponttal áll az ötödik helyen, nekik kötelező tapadni a Bayernre, nem szabad szem elől téveszteni a bajorokat.  ami a találkozót illeti, a Hamburg pont ott gyenge, ahol a meccsek 80-85%-ban eldőlnek, ez pedig a középpálya. Nem képesek megtartani a labdát. Sajnos Jansen sem játszik úgy, ahogy azt elvárnánk. Van der Waart sem illeszkedett még be teljesen, szóval van baj bőven. A Dortmund hét közben BL meccset játszott, és nyert egy hajrában szerzett góllal az Ajax ellen. A keret bivalyerős, elöl Götze is 100%-os végre, Reus pedig bombaformában. Nehéz elképzelni, hogy a Dortmund ne üsse meg a Hamburgot, a BL okozta fáradtság még nem most fog jelentkezni! 0-3 sem elképzelhetetlen. Ráadásul a Hamburgnak ki kell nyilnía az eredménykényszer miatt, így a BVB játszhatja azt, amit nagyon tud, vagyis a kontrajátékot.


3. Mainz – Augsburg X2
A 14. a 15. ellen. Alsóházi összecsapás, és elnézve a csapatokat, könnyen lehet, hogy az egész év a kiesés ellen folytatott harcról fog szólni. Ezeknek a csapatoknak a legnagyobb baja, hogy nem képesek gólt lőni.  Alapvetően a Mainz talán hazai pályán valamivel esélyesebb, de az augsburg tavaly bizonyította, hogy borzasztó kellemetlen csapat tud lenni. Első körben hazai mondanánk, de érdemes ide ellőni egy kétesélyt, és X2-re húzni. Egyébként a vendégeknek van több olyan sérült focistájuk, akiknek a hiánya gondot okozhat. Jentzsch, Koo, Bah, Musona, és Mölders azért jól jönne a vendég csapatnál, de őket sajnos nem léphetnek pályára különböző okok miatt. Tipp tehát 1(X)


4. Leverkusen – Mönchengladbach X1
Két középmezőnyben tengődő csapat, mindketten szeretnének stabilan a legjobbak közé visszakerülni. Mindkét csapat gyengült az elmúlt évhez képest, mindkét együttes Európa Liga meccset játszott, tehát van közös dolog bennük. Az elmúlt években a hazai csapat nem tudott nyerni kettejük találkozóin, könnyen előfordulhat, hogy most sem fog. A Leverkusen nagyon súlytalannak tűnt a Dortmund elleni múlt heti meccsen, itt sem sz6ámíthatnak sok jóra. A ’gladbach egységes csapat, egy döntetlenre jónak tartjuk őket. Lehet, hogy mindkét fél győzelemre játszik majd, de nagyon úgy tűnik eddig, hogy nem fognak bírni egymással, és egy-egy ponttal gazdagodnak a felek. Aki teheti, azért egy 1-est húzzon be az Iksz mellé!


5. Bremen - VfB Stuttgart 1
A forduló utolsó meccsén lesz adok kapok, ez egész biztos. A Bréma és a VfB utolsó 11 mérkőzésénak mérlege így néz ki: 8 hazai siker, kettő döntetlen, és egy vendég siker! Ezek alapján a V-t el is vethetjük. Sőt ha megnézzük, a Stuttgart 0-1-2-es mérlege, és 1-7-es gólkülönbsége is azt súgja, hogy inkább lesz ez hazai, mint vendég. Ráadásul a svábok EL meccsen is fárasztották magukat, és a Steaua ellen a döntetlenért is izzadniuk kellett hazai pályán. Mélyponton a VfB, nagyon gyenge szezonkezdet, és indiszponáltság. Talán a Wolfsburg elleni 1-0 elveszített találkozó is közrejátszott abban, hogy nem képesek magukhoz térni. Ibisevic, Hajnal, Harnik, de lehetne sorolni tovább, egytől egyig formán kívül. A Werder a 11. helyen áll, Schaaf legénysége is többre hivatott, de nekik is idő kell, míg igazi csapattá formálódnak. Elia, Petersen és de Bruyne a támadó szekció, akik egytől egyig remek képességű labdarúgók, de mindhárman a nyáron érkeztek. Viszont legalább sorstársak, így a már rutinosnak nevezhető Arnautoviccal kiegészülve egész jó csapatot alkotnak ott elöl. A Dortmund ellen is szépen játszottak, a Hannover ellen is megvoltak a ziccereik, de 1-1 góllal mindkét meccsen alul maradtak. Talán otthon, a formán kívül játszó svábok ellen sikerülhet! Tippünk 1-es, de itt tényleg minden előfordulhat. Az garantált, hogy élvezetes meccs lesz!


6. Hoffenheim- Hannover X
Ami a Hoffenheimet illeti, hát semmi jót nem lehet elmondani róluk. Három meccsből hármat elbuktak, és kaptak 11 gólt, ami messze a legtöbb… Még azt sem lehet mondani, hogy nehéz sorsolásuk lett volna, hisz a Freiburg, a Frankrurt és a ’gladbach voltak az ellenfelek. Nem megy nekik eddig, de most nagyon fogadkoznak. Hétvégén azzal a Hoffenheimmel játszanak, akik viszont villám rajtot vettek. Harmadik helyen állnak, utolsó két meccsükön hét gólt lőttek. Igen ám, de itt kell megjegyezni, hogy abból a hétből hat Huszti Szabolcs nevéhez köthető. Gólok és gólpasszok, a Wolfi ellen mind a négy gól Huszti átadásából született, ami Bundesliga rekord! Huszti viszont eltiltott lesz, múlt héten túlzott gólörömért kiállították. a szövetség elutasította a Hannover fellebezését, így Szabi ezt a meccset oldalvonal mellől nézheti csak… Bármilyen fura ezt mondani, nélküle a Hannover nem lesz ugyanaz. Ráadásul a Hannover EL meccset is játszott, így könnyen lehet, hogy a Hoffenheim végre pontot szerez a idei szezonban. Azért annyira nem ütőképesek, hogy mindjárt hármat, így ide egy döntetlent tippelünk.


7. Juventus-Chievo 1
A Juve nem tud veszíteni! Egyszerűen nincs csapat, amely elverné őket. A Serie
A-t tavaly veretlenül nyerték, és idén is ott folytatják, ahol abbahagyták. Conte nélkül is megy a szekér, a sérülések egyelőre elkerülik őket. Szerdán a Juve a Chelsea ellen idegenben 2-2-es döntetlent játszott a BL-ben, tehát a címvédő sem tudta elverni a zebrákat. Múlthéten a Genoa ellen nem a legerősebb kezdővel álltak föl, szenvedtek is rendesen. Ám ahogy jöttek a padról az állandó emberek, úgy őrölték fel a Genoát, és végül hátrányból fordítva nyertek nagyon simán. A Chievo a baljós 13. helyen áll, utolsó két meccsüket 2-2 góllal veszítették el a Parma és a Lazio ellen. Fura, de az utolsó négy Juve-Chievo találkozó döntetlennel ért véget. Valamit tehát tudnak a veronai csacsik, de nagyon meglepő lenne, ha megint pontot rabolnának a Juvetól! A Zebrák nem fognak tartalékolni, jövő héten nincs BL, így mindenki azon dolgozik majd, hogy meglegyen a 4/4. Meg is lesz, sima hazai!


8. Inter –Siena 1
Az Inter lehet az egyik olyan csapat, amely hosszabb távon is fejtörés okoz a torinóiaknak. Jelenleg az ötödik a csapat, két idegenbeli meccsüket magabiztosan nyerték, ám otthon eddig csak egy zakójuk van. A Roma elleni derbin nem jött ki nekik a lépés, most itt az alkalom a javításra. Csütörtökön a Rubin ellen döntetlent játszottak, de ezek a nagynevű csapatok nem mindig veszik komolyan az Európa Ligát. Az Inernek is fontosabb lenne, hogy BL indulást érő helyet harcoljanak ki a Serie A-ban, így minket az sem lepne meg, ha a csoportból sem jutnának tovább… A Siena eleve -6 ponttal rajtolt a bajnokságban, így hiába van két döntetlenjük, még mindig -4 egységgel állnak az utolsó helyen. Nincs könnyű dolguk, és nem lesz Milánóban sem. Az Inter nem fog botlani hazai pályán még egyszer, így ezt a meccset nyugodtan húzzuk be hazaiba. Egyébként az utlsó 16 meccsükből 12-t az Inter nyert meg, és emellett négy döntetlen született.  Általában nem tömi ki a milánói csapat a Sienát, de egy-két góllal megint jobbak lesznek Militoék!


9. Udinese – Milan X
Az Udinese nem kezdte jól a szezont, és folytatás sem lesz könnyű. Még nem nyertek meccset az udineiek, mondjuk a Milan is csak egyet. Két olyan csapat találkozója lesz ez, amely együttesek inkább a magaslati levegőhöz szoktak, már ami a tabellát illeti. Kemény kis meccs lesz, de nem fognak bírni egymással. Kupameccseket is játszottak hét közben, bár az is igaz, hogy a Milan focistái két nappal többet pihenhettek. Ezt meg könnyen ellensúlyozhatja a hazai pálya. A fogadótársadalom is szívesen fogad valamiért a Milanra, ezért nem lepődnénk meg, ha döntetlenre hoznák ki a végét.  A Milannak még nem volt idén remije…


10. Cagliari – Roma X
A Roma legutóbb bundázott egy bődületeset, akármennyire tagadják. Tudjuk, hogy mocskos az olasz foci, nagyjából minden második-harmadik évben borul a bili arrafelé. Ez van, ezt így kell elfogadni. Egy Roma szintű együttes, amely a 16. percben 2-0-ra vezet, nem kap három gólt a hajrában, ha nem akar. Ők akartak, és biztos meg is érte valakinek… Ezen a hétvégén a farkasok a Cagliari vendégei lesznek, ahol nagyon harapniuk kell, ha vissza akarják hozni a Bologna ellenelveszített pontokat. Nem biztos, hogy sikerülni fog! a Cagliari rendre keresztbe tesz az AS Romának, legutóbbi két meccsük alkalmával egyenesen nyert a Cagliari. A Roma majd hazai pályán a Samp ellen talál vissza a helyes útra, ezt a meccset nem fogják behúzni! Egyébként már az Inter ellen is nagy szerencsével nyertek csak, ez a Cagliari van olyan erős, hogy egy döntetlent elcsípjen a Roma ellen is.


11. Catania – Napoli X
A 8. és a 2. helyen álló csapat találkozója, mindketten jól kezdték a szezont. A Nápoly mindhárom meccsét megnyerte, és az AIK ellen sem ismert kegyelmet az EL-ben, ahol 4-0-ra gázolta el a svédeket. A Catania hazai pályán érzi igazán jól magát. Ha megnézzük a Napoli ellen is szinte mindig az a csapat nyer, amelyik épp otthon játszik. Igen ám, de nagyon nehéz elképzelni, hogy ez a lendületben lévő Nápolyt megfogja a Catania, így ez a mérkőzés döntetlennel ér majd véget! Talán nem is rossz eredmény ez egyikőjüknek sem…


12. Liverpool – Manchester United 2
A vasárnap egyik nagy rangadó a kettő közül. Ebéd után 14:30-kor találkozik a ’poollal a United. Ami a Premier League meccseket illeti, az utóbbi időben a United van fölényben. A Liverpoolnak viszont nagyon kellene egy olyan meccs, amikor nyernek, és persze végre jól játszanak. Kulcsfontosságú találkozó lesz ez, mert ha itt nyernek, megindulhatnak fölfelé, de ha veszítenek, ott ragadhatnak az alsóházban. A Young Boys elleni hétközi EL meccsükre sokan el sem utaztak, a ’pool mestere nyíltan elmondta, hogy nála most a Premiership élvez elsőbbséget. Ennek ellenére egy erősen tartalékos csapattal idegenben 5-3-ra verték a Bern-t, amire kevesen számítottak. A kérdés csak az, hogy ez majd Gerradékkal megy-e egy sokkal erősebb csapat ellen. A Man. United ahogy letudta a kötelező szezonkezdési bundáját, következő három találkozóját 3, 3 és 4 lőtt góllal nyerte meg. A BL-ben Carrick gyors góljára ráültek, és 1-0-ra hozták is az első fellépésüket a BL-ben. Igazi manchesteri specialitás az 1-0 a BL-ben, de minek is lőjenek hármat, ha egy is elég… A ’pool ellen már biztosan több kell, de nem is fognak spórolni. Állítólag Rooney is bevethető állapotban, de ha ő nem, akkor majd Van Persie és Kagawa megoldják. Erősebbnek, összeszedettebb csapatnak tűnik most a Man U., nagy meglepetés lenne, ha az Anfield Roadon hazai siker születne.  A rangadó miatt talán egy döntetlennel meg lehet támogatni a kettest, de már az is bravúrszámba menne, látva a Liverpool eddig szereplését!


13. Manchester City-Arsenal 2
Itt sem lehet okos az ember, igazi háromesélyes meccs ez. Régebben az volt az ágyúsok baja, hogy jók-jók, de a nagy rangadókon nem tudnak nyerni. Idén a ’pool ellen már nyertek –bár a Liverpool most nagyon nincs formában-  és könnyen lehet, hogy a City-t is elverik. A nyáron jól igazoltak, nem kisiskolások jöttek a csapathoz, hanem ’kipróbált veteránok’! Cazorla, Podolski és Giroud is bizonyított már, és ezek a labdarúgók az Arsenalban is a csapat hasznára vállnak! Wengernek végre egy olyan csapata van, amire nem lehet rosszat mondani.  Nemcsak elöl jók, de hátul is stabilak, hisz eddigi három meccsükön mindössze 1 gólt kaptak. BL találkozót játszottak mindketten, ráadásul idegenben, úgyhogy ilyen szempontból nincs különbség. A City viszont vereséggel kezdett, az Ágyúsok nyerni tudtak a Montpellier otthonában.  Az Arsenal most áll igazi erőpróba előtt, és valamivel éhesebbnek tűnik, mint a tavaly jóllakot City. Ez lesz a forduló egyik meglepetése, már ha egy Arsenal győzelem a City ellen annak számít… Szorzók alapján mindenképp az.


+1 Lazio – Genoa 1
A Genoa csapatának nincs könnyű sorsolása, a Juve után a remeklő Laziohoz látogatnak Rómába. A Lazio veretlen eddig, három meccsén begyűjtötte a maximálisan megszerezhető kilenc pontot, és tapad a Juvéra. Brutálisan erős középpálya, elöl pedig a kegyetlen Klose, aki bármelyik pillanatban képes gólt szerezni, állandó veszélyt jelent az ellenfelek kapujára. Óriási meglepetés lenne már a pontszerzés is, a lendületben lévő Lazio otthon tartja mindhárom pontot!

Címkék: sportfogadás, totó,