Török befektetők építenek kaszinót Görögországban

2012-10-16
Annak ellenére, hogy a görög gazdaság csődközeli helyzetben tántorog, a szerencsejátékokból származó bevétel pedig egyre csökken, három nemzetközi befektető vállalat is kaszinót akar építeni Görögországban.

 

Multinacionális cégek Fthiotida-n és Kréta szigetén, egy török cég pedig Chios szigetén építene kaszinót, melyekre már be is adták a pályázatot a görög befektetéseket népszerűsítő ügynökséghez, az  Invest In Greece-hez.

 

A bruttó szerencsejáték bevétel továbbra is csökken Görögországban, az idei év első nyolc hónapjában 23,6 százalékkal eset - Korfu kivételével az összes szerencsejáték helyszín visszaesésről számolt be. 

A helyzetet elemezve a halkidiki-i kaszinó tulajdonosai úgy döntöttek, hogy részben bezárják a létesítményt, és csak a csúcsidőszakban tartanak nyitva. 

A tervek szerint Florina városában októberben nyitna egy új kaszinó, de nem tudni, hogy a jelenlegi helyzetben végül hogyan döntenek a tulajdonosok.

A görög kaszinók abban reménykednek, hogy kapnak némi segítséget a kormánytól - gondolnak itt elsősorban a kedvezőbb adózásra. A kormány mindenesetre megpróbálja könnyebbé tenni a külföldi befektetők számára, hogy vállalkozást nyissanak Görögországban, hiszen az országnak óriási szüksége van a befektetőkre. 

 
Címkék: kaszinó,